/
/
Revigorare subacvală

Revigorare subacvală

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Foto 26 1024x683 1

Vara și oricând suntem obosiți, căutăm noi surse de revigorare. Un duș e mereu la îndemână. Dar ce ai zice de un duș subacval? Energie și revitalizare deopotrivă. La Diana Resort, poți opta pentru o formă de hidroterapie inedită: dușul subacval. Un tratament care are la bază apa. Pentru că, nu-i așa, apa este folosită sub toate formele ei ca să fim în formă: jeturi, vapori, băi, gheață, comprese, dușuri Vichy, dușuri subacvale, dușuri Kneipp sau emoționale.

Dușul subacval se face într-o cadă cu apă fierbinte. Cu ajutorul unui furtun subacvatic, se pompează un puternic jet de apă care e direcționat de terapeut asupra principalelor grupuri musculare de la o distanță de 10-15 cm și dintr-un anumit unghi. Mușchii, țesuturile conjunctive, dar și ligamentele se vor relaxa.

Alternanța de apă caldă și apă rece

Dușul subacval este o formă de hidromasaj care se derulează după următoarea schemă. Corpul îți este stropit de un jet de apă caldă. Timp de 5-15 minute. Acțiunea începe dinspre picioare.  Secretul dușului subacval stă în presiunea pe care o are jetul de apă. Aceasta poate varia de la 1 la 6, în funcție de rezistenta zonei tratate. Apa proiectată de duș formează un unghi de 35°C fată de piele.

Dilatând vasele de sânge, apa caldă activează aportul de sânge dinspre organe, spre mușchi și piele. Din contra, apa rece accelerează aportul sângelui spre organe și îl reduce în direcția pielii. În timp ce apa rece stimulează, apa caldă agită, dar ele au și un punct comun: reduc tensiunea și durerea musculară. Prin acțiunea ei asupra sângelui apa, fie ea rece sau caldă, stimulează întărirea sistemului imunitar.

Efectele dusului subacval variază, în funcție de temperatura apei. Dacă jetul are o temperatură sub 30°C, efectul sau este de tonifiere. Când depășește temperatura de 35°C, dusul are efect relaxant, asemănător cu cel al unui masaj. Când jetul cald alternează cu cel rece, are loc un efect  de vasocontracție – vasodilatație, cunoscut sub numele de vasomotor.

Principala funcție a apei este să întărească organismul și să îl curețe de impurități: toxine, celule moarte etc. Prin aceste efecte, dușul subacval ameliorează digestia, stimulează circulația sângelui și reduce durerea. Ședințele de duș subacval se urmează de 3-4 ori pe săptămână, timp de mai multe săptămâni la rând.

Prin efectul său vasomotor, dușul subacval are o influență pozitivă asupra a numeroase afecțiuni cardio-vasculare: hipertensiune, aterioscleroză, insuficiența cardiacă, varice și hemoroizi. Cu toate acestea, el este contraindicat în cazul bolilor de inimă grave. Stimulând activitatea sistemului nervos, aceasta terapie este binefăcătoare în cazurile de surmenaj, insomnie, hiperexcitabilitate, depresie, hiperemotivitate. Ea este însă contraindicată în cazul tulburărilor mentale grave.

Regulile dusului subacval

1. Corpul trebuie să fie cald în mod constant – înainte de aplicarea apei reci se vor face câteva exerciții de încălzire. Camera în care se practică acestă terapie nu trebuie să aibă o temperatură mai mică de 20°C.

2.  Aplicarea jeturilor de apă rece trebuie sa fie de scurtă durată. Cu cât apa este mai rece, cu atât durata de aplicare a ei va fi mai scurtă.

3.  După aplicare, corpul trebuie reîncălzit și nu șters. Absorbirea apei provoacă o uscare bruscă și încălzire exterioară, nu una interioară. Apa va fi îndepărtată pe cât posibil cu ajutorul mâinilor și apoi pacientul va îmbrăca un halat de bumbac.

4.  Aplicarea apei calde trebuie utilizată cu moderație. Ea se folosește mai ales la persoanele fragile sau aflate la începutul curei. Apa caldă este mai putin stimulantă și nu trebuie să se abuzeze de ea pentru a nu se crea o obișnuință. În caz contrar, temperatura apei va trebui să crească mereu pentru a se mai obține rezultate.

5.  Terapia trebuie urmată cu cel putin o ora înainte de masa și la un interval de 2-3 ore după masă.

Ti-am facut pofta de terapii spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!

Diana Resort ***  este amplasat într-un cadru feeric natural, în Băile Herculane, o zonă recunoscută de mii de ani pentru frumusețea de pe Valea Cernei. Renovat în totalitate, Diana Resort dispune de 440 locuri de cazare în 220 de camere ce îndeplinesc cele mai bune condiții de servicii și confort.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *