/
/
Promovarea evenimentelor culturale în orasele balneare?

Promovarea evenimentelor culturale în orasele balneare?

04 Jun 2020
|
Promovarea evenimentelor culturale în orasele balneare
Photo: Sovata Ensana Health Spa Hotels

Promovarea evenimentelor culturale în orasele balneare. Pentru a mări numărul de turiști care aleg o stațiune termală este ideal ca acestea să fie gazda unor evenimente culturale. În articolele anterioare, am punctat cum, în prezent, oamenii optează pentru tratamente balneare ca o activitate complementară, iar motivul principal al sejurului poate fi altul, adesea unul de factură culturală.

Obiceiul de a merge într-un oraș balnear pentru o cura de trei săptămâni este din ce în ce mai puțin popular în rândul societății. Mai mult decât atât, acest mod de a susține turismul balnear nu este fezabil. Actorii privați implicați în sectorul balnear trebuie să fie independenți față de acțiunile statului. Prin urmare, pentru a-și găsi singuri clientela mult dorită sunt nevoiți să cunoască foarte bine profilul turistului care ar putea să le devină client.

Este de remarcat faptul că, în ziua de astăzi, clienții pot alege serviciile spa în completarea altor activități pe care vor să le desfășoare în concediile nu foarte îndelungate. Adesea, oamenii își pot planifica o vacanță care să cuprindă o zi sau poate doar câteva ore într-un centru spa. Provocarea este alta însă – având în vedere obiceiurile actuale ar trebui sa ne întrebăm urătorul lucru: Cum putem face noi stațiunile termale atractive pentru cei care care practică terapii doar pentru o singură zi?

Un răspuns posibil constă în promovarea evenimentelor culturale în orasele balneare

Stațiunile termale se bucură de o capacitate de cazare foarte mare, motiv pentru care aceste orașe pot găzdui, periodic, diverse evenimente, cu număr foarte mare de participanți. De asemenea, un eveniment de mare anvergură, care se desfășoară anual, poate transforma cu totul imaginea orașului în percepția publică. Orașul devine asociat cu festivalul, iar această legătură poate aduce un număr mai mare de turiști pe tot parcursul anului, nu numai pe durata evenimentului respectiv. Un alt factor important este acela că, adesea, astfel de festivaluri pot fi organizate în afara sezonului estival, când atractivitatea stațiunii poate să scadă considerabil.

Sunt numeroase exemple de astfel de evenimente extrem de importante pentru orașele respective pe întreg teritoriul țării.

Câteva exemple foarte cunoscute:

–             Festivalul de film Anonimul – Sfântu Gheorghe, Tulcea;

–             Festivalul Internațional de Teatru – Sibiu, Sibiu;

–             Festivalul Medieval – Sighișoara, Mureș.

AUTOR

arh. Ica PAPARI

ica.papari@gmail.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare