/
/
Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece

Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece
Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece

Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece – Iată că toamna își intră încet în drepturi. Temperaturile scăzute și-au făcut și ele apariția, iar ploile par să anunțe timid un sezon plin de provocări meteorologice.

Pregătește-ți organismul pentru sezonul rece. Tu cum stai cu imunitatea?

Ai nevoie de întăriri? Noi suntem de părere că indiferent de condiția ta fizică, un pic de ajutor nu strică niciodată. Nu-i așa? 

În funcție de starea de sănătate și de datele fiecărui caz, imunitatea poate fi crescută fie blând, pentru scurtă durată, în cazul persoanelor surmenate, cu oboseală cronică sau boli cronice echilibrate, fie intens și cu efect de lungă durată, în cazul persoanelor cu sănătate stabilă.

La Ensana Health Spa Hotels din Sovata găsești o serie de terapii specifice de creștere a imunității.

Iar printre cele mai eficiente, cu efecte de durată sunt aplicațiile cu nămol. Suzana Pretorian, medic balneolog în cadrul  Ensana Hotels ne spune: „Un tratament complet are efecte garantate asupra imunității şi presupune câte 1 ședință pe zi sau la 2 zile. Aceste proceduri stimulează imunitatea generală, atât prin efect termic, cât şi prin substanțele conținute: sare, minerale, vitamine, biostimuline, hormoni. În plus, au efect bacteriostatic și antifungic local asupra pielii (acnee, dermatite atopice/alergice, ameliorarea psoriazisului) și mucoaselor urogenitale (apă sărată – de exemplu, candidoze vaginale, cistite cronice, prostatite cronice). Ele sunt benefice atât în alergii și infecții locale cronice, cât și pentru a crește imunitatea generală nespecifică. Efectul este imediat și de durată, adică până la 6 luni după terapie, dar numai  în cazul curelor balneare intense, cu 3 terapii pe zi”.

Pe lângă magia nămolului vindecător de la Sovata, adaugă și câteva terapii de relaxare. Doar știi că stresul pe termen lung are efecte dăunătoare asupra anumitor celule imunitare, nu-i așa? Prin urmare, alege orice terapie din meniul bazei de tratament, care să te distragă atât fizic, cât și psihic de la stresul cotidian. Ai să vezi că vulnerabilitatea ta fizică va scade, iar tu nu te vei mai îmbolnăvi la fel de ușor ca până acum.

Imunitatea este o noțiune de mare finete și trebuie tratată cu grijă și echilibru. Ea este scutul de apărare al întregului organism. Ai grijă de ea!

www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *