/
/
O toamnă pentru o schimbare cât o viață

O toamnă pentru o schimbare cât o viață

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
pexels negative space 132730

O toamnă pentru o schimbare cât o viață – Infertilitatea este o afecțiune cu care multe cupluri se confruntă în ultima perioadă. Stresul, moștenirea genetică sau alte afecțiuni medicale apărute pe parcursul vieții sunt factorii care generează această problemă medicală atât de supărătoare.

Lupta cu infertilitatea este grea. Este dureroasă, extrem de stresantă și de multe ori de lungă durată. Dar ce este cel mai important în tot acest proces? Să iți atingi scopul, indiferent cât de greu va fi drumul până acolo.

O toamnă pentru o schimbare. Exista șanse să învingi infertilitatea

Medicul ginecolog George Vasilescu, de la Ensana Health Spa Hotels din Sovata ne oferă mai multe informații pe această temă:

„Un cuplu cu viață intimă regulată, care nu obține o sarcină după un an de încercări, poate fi încadrat ca infertil. Lipsa obținerii unei sarcini se poate datora unor probleme masculine, feminine sau mixte. De regulă, după sfaturi și tratamente specifice, cuplul obține o sarcină, în acest caz diagnosticul inițial devenind hipofertilitate. Nuanțarea trebuie să fie clară: infertilitatea se poate exprima numai atunci când cauzele ce o produc sunt clare, ușor de pus în evidență și ireversibile”, explică medicul specialist.

Infertilitatea este o afecțiune diagnosticată de multe ori greșit sau greu de depistat

Cum iți poți da seama că ai probleme de fertilitate? Există simptome la care trebuie să fii  atentă? „De regulă, cel mai evident “semn” îl reprezintă lipsa instalării stării de graviditate. Pe lângă acest aspect, putem să amintim și prezența unor simptome sau semne care pot fi asociate cu infertilitatea precum neregularitățile menstruale. Inflamațiile sau infecțiile vaginale ar trebui să dea și ele de gândit, pentru că pot reprezenta o cauză de infertilitate.” spune dr. Vasilescu.

Este adevărat că problemele de infertilitate se moștenesc?

„Mai exact greutatea cu care se obține o sarcină poate fi moștenită, dar acest lucru este inconstant. Se pot moșteni anumite afecțiuni cromozomiale, care pot interfera cu procesul de obținere a unei sarcini sau se pot întâlni afecțiuni comune mamă – fiică, cum ar fi fibroamele uterine, cauza de infertilitate dacă mărimea și/sau poziționarea lor afectează implantarea,” precizează medicul ginecolog.

Stresul și oboseala psihică au o influență negativă

„Deși pare ceva mai greu de crezut, stresul s-a dovedit a juca un rol foarte important în infertilitate. Fazele avansate de oboseală, cu simptome specifice pot împiedica atât fertilizarea ovocitului cât și embrio-implantarea, fie că vorbim de sarcini pe cale naturală sau FIV.

Alimentația sănătoasă este extrem de importantă în lupta pro-fertilitate        

Regimul alimentar poate fi un aliat în ceea ce privește tratarea infertilității. „Exista o dietă pro fertilitate, elaborată după studii aprofundate de către specialiști în nutriție din Elveția. Principiile alimentare recomandate de către aceștia includ în mare parte legume și fructe, carne slabă albă, compoturi precum și ceaiuri din plante. Dieta trebuie să fie echilibrată, cu 3 mese principale și două gustări, zilnic,” adaugă dr. George Vasilescu.

O toamnă pentru o schimbare. Poți trata infertilitatea cu ajutorul resurselor naturale

„Sovata este renumită pentru tratamentele pentru fertilitate încă de la începutul secolului trecut. Băile sărate, nămolul sapropelic peloidogen și climatul blând, ușor sedativ, au ajutat numeroase persoane să devină mame într-o perioadă când medicina nici nu-și putea închipui progresele tehnologice din ziua de azi. Un prim factor al infertilității, stresul, poate fi rezolvat în timpul curei balneare. În plus, tratamentele efectuate aici au un efect antiinflamator asupra zonei pelvine. Se știe că inflamația peste anumite limite este dăunătoare. Tractul genital feminin fiind unul deschis spre exterior este supus permanent “atacului” factorilor inflamatori determinând astfel vaginite, colpite, endometrite, salpingo-ovarite. De asemenea, banalele chisturi ovariene, destul de frecvent întâlnite, se asociază în multe cazuri cu fenomene inflamatorii endometriale care împiedică nidarea. Astfel, o cauză frecventă de infertilitate, inflamația peste limitele fiziologice, poate fi tratată cu succes la Sovata,” explică doctoral Ensana Hotels.

Pentru mai multe detalii și informații intră pe www.ensanahotels.com/ro.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *