/
/
O primăvară fără dureri de spate!

O primăvară fără dureri de spate!

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
O primăvară fără dureri de spate!
O primăvară fără dureri de spate!

O primăvară fără dureri de spate! Stilul de viață sedentar și pozițiile incorecte adoptate la birou sunt principalii vinovați pentru durerile de spate, o afecțiune foarte frecventă în ziua de azi care afectează bărbați și femei de toate vârstele, categoriile sociale și populațiile. Explicația? Spatele este zona corpului care acumulează cea mai multă tensiune.

De altfel, statisticile arată că: aproximativ 9 din 10 persoane recunosc că au suferit de dureri de spate cel puțin o dată în viață, în timp ce 5 din 10 adulți care lucrează merg anual la medic pentru dureri de spate.

Durerea de spate se poate prezenta în diferite moduri: unii pacienți o descriu ca pe o durere surdă; în alte cazuri se manifestă ca o durere chinuitoare care alternează cu faze de remisie aparentă; sau cazuri în care se manifestă cu senzații de „arsură”.

Ce soluții există pentru a trata durerile de spate?

            Ei bine, avem cea mai bună soluție: Masajul este una dintre cele mai la îndemână modalități pentru a scăpa de durere și pentru redobândirea stării de relaxare.

Iată câteva dintre cele mai bune terapii de welness și relaxare recomandate de către medicul balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata:

1. Terapia cu pietre calde

            „Această terapie reprezintă o variațiune a terapiei clasice prin masaj. Uleiul de masaj este aplicat mai întâi pe corp, lucru ce permite pietrelor să alunece ușor de-a lungul musculaturii. De menționat că pietrele utilizate sunt de obicei din lavă sau bazalt, un tip de piatră bogată în fier care reține căldura. Aceste pietre sunt încălzite la o temperatură corespunzătoare și sunt folosite pentru masarea spatelui.

După efectuarea masajului cu pietre, tratamentul continuă cu un masaj normal folosind tehnici suedeze. La final, pietrele fierbinți pot fi așezate apoi pe puncte cheie ale corpului și lăsate scurte perioade de timp. În funcție de durata masajului, acesta poate fi repetat și pe partea anterioară a corpului. Acest tip de masaj este eficient pentru durerile de spate, circulația precară, pentru eliminarea stresului și a stărilor de tensionare.

2. Masaj cu prosoape fierbinți

            În cadrul bazei de tratament Ensana Health Spa Hotels propunem o metodă de masaj cu prosoape fierbinți pentru detensionarea spatelui. În ce constă aceasta? În timpul terapiei, maseurul rostogolește cu fermitate prosoapele în jurul gâtului, umerilor și spatelui persoanei tratate, până la sacrum. În acest mod, musculatura se decontractează, iar durerile își pierd din intensitate. De asemenea, partea bună constă în faptul că această terapie poate fi combinată și cu alte tipuri de tratamente de relaxare.

3. Masaj thailandez

            Acest tip de masaj, inclus în gama largă a masajelor wellness clasice practicate în baza de tratament Ensana-Sovata, se adaptează și acționează eficient pentru oaspeții stresați, suprasolicitați, deoarece îmbină relaxarea musculară cu mișcările pasive și deblocarea traseelor energetice.

Atuul acestui masaj? Acesta este un masaj complet, efectuat de către maseuri cu experiență într-un ambient atractiv și relaxant, într-o îmbrăcăminte ușoară, pe o saltea special. Maseurul aplică mișcări uniforme și direcționate precis asupra punctelor de presiune ale corpului, combinând aceste tehnici cu mișcări pasive de întindere. Astfel, prin masarea punctelor cheie, sunt înlăturate blocajele de energie și sunt eliminate durerile articulare, spinale și musculare. Totodată, acest masaj ajută și la relaxarea sistemului nervos, mărește flexibilitatea corpului și optimizează circulația sangvină și limfatică.

Pe lângă beneficiile pe care le oferă acest tip de masaj, trebuie avut în vedere că există și unele contraindicații specifice: proteze de șold, de genunchi sau punți metalice de stabilizare a coloanei vertebrale și hipertensiune arterială severă necontrolată.

4. Masaj Dolce Vita

            Acesta este un masaj complex, ce include procesul de detoxifiere, combinat cu masaj relaxant aromatic, cu uleiuri esențiale de înaltă calitate.

Concret, cum se desfășoară un astfel de masaj? Secvența de detoxifiere durează 20 de minute și se realizează cu prosoape fierbinți, prin manevre speciale de rulare. Aplicând o mișcare continuă, maseurul rostogolește prosoapele în mod ferm în jurul gâtului, al umerilor, de-a lungul zonei spatelui până în zona sacrumului. Efectul? Într-o primă etapă scade tensiunea musculară, are efect relaxant și de diminuare a durerilor la nivelul spatelui, zona de maximă concentrare a tensiunilor induse de stres și de statul prelungit pe scaun.

Mai departe, procesul de detoxifiere este urmat de un masaj relaxant, efectuat în ritm lent, cu manevre uniforme și uleiuri aromatice cu efect relaxant, ce amplifică relaxarea, activarea circulației și diminuarea durerilor musculo-articulare.”

Dacă și tu suferi de dureri de spate care te împiedică să-ți desfășori în condiții bune munca și viața de zi cu zi, te așteptăm la Sovata. Lasă-te pe mâna specialiștilor Ensana și bucură-te de sănătate și o primăvară frumoasă!

Mai multe informații găsești pe https://www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *