/
/
O poveste despre apă și biciclete

O poveste despre apă și biciclete

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
O poveste despre apă și biciclete
O poveste despre apă și biciclete. Pedalarea in apa intr-o cabina privata este o activitate care poate fi descrisa ca fiind NATURALA pentru ca ea face apel la elemente simple: apa si miscarea.

Relaxarea si obtinerea unei stari de bine cu ajutorul apei este folosita in Italia inca din antichitate. Intr-adevar, inainte de a fi un bazin cu apa calda, echipat cu duze de masaj care utilizeaza jeturi de apa sub presiune combinate cu aer, SPA reprezinta prescurtarea pentru „Sanitas Per Aqua„,  sanatate prin folosirea apei, in latina. Aceasta deviza SPA a fost adesea gravata pe peretii bailor romane.

Totul facut cu blandete

Ideea asocierii beneficiilor apei si ale ciclismului le-a venit fizioterapeutilor italieni care si-au dorit sa propuna o solutie de reabilitare functionala si care sa fie blanda pentru articulatii in acelasi timp. Cand pedalam in apa, perceptia asupra efortului este mult diminuata si obtinem un rezultat fiziologic echivalent celui cand pedalam in exterior insa efectuand exercitiul de doua pana la trei ori mai lent.

O poveste despre apă și biciclete. Principiul lui Arhimede

„Un corp scufundat intr-un fluid este impins de catre fluid, de jos in sus, cu o forta egala cu greutatea volumului de fluid dislocat de catre corp.” In practica, acest lucru inseamna ca ne simtim mai usori in apaMiscarile sunt mai usor de efectuat si mai ales realizabile cu amplitudini mai mari. Efectul de sustinere al apei faciliteaza mobilitatea articulara si protejeaza articulatiile.

Stare de bine, forma fizica si frumusete

Creat initial pentru reeducare si reabilitare, WATERBIKE® se impune acum si in universul centrelor de wellness si al celor estetice. Avand la baza principiul de Aquabike-ing, WATERBIKE® combina avantajele acestuia cu alte avantaje care ii sunt specifice! Astazi WATERBIKE® este mult mai mult decat o bicicleta de apa. In cadrul unei cabine individuale, diferitele echipamente sporesc eficacitatea si confortul acestei pozitionari in universul „Wellness, fitness si infrumusetare”.

O poveste despre apă și biciclete – Hidromasajul

Cele 20 de duze de hidromasaj, reglabile si orientate catre zonele sensibile, sporesc actiunea de drenare a apei. Pielea isi dezvolta astfel capacitatile sale naturale.

Ozonul

Ozonul amestecat cu moleculele de apa este rapid absorbit de catre derma si transformat in oxigen pentru un efect benefic asupra organismului. El reda puterea de regenerare naturala celulelor slabite de acumularea de deseuri si toxine.

Cromoterapia

Toate culorile au o putere specifica asupra mintii. Albastru pentru relaxare, rosu pentru stimulare, galben pentru intelect.WATERBIKE®  te invaluie cu o lumina placuta difuza pentru a optimiza efectele tratamentului.

O poveste despre apă și biciclete – Beneficiile Waterbike®

Restrictii minime …

Spre deosebire de Aquagym, fara lectii de grup la ore impuse… WATERBIKE® este pe baza de programare, atunci cand doriti! WATERBIKE® ofera o autonomie maxima: lectura, vorbitul la telefon in timp ce pedalati au devenit posibile. Persoanele cu un program foarte „incarcat” pot reveni la viata activa – coafate si machiate… Castig de timp asigurat pentru a pedala in toata libertatea!

… igiena maxima

Cu un bazin continand apa care ajunge pana la nivelul taliei atunci cand suntem asezati pe bicicleta, WATERBIKE® foloseste aproximativ o treime de m3 de apa pe sesiune.

Aceasta apa naturala, care vine direct de la robinet, este schimbata dupa fiecare client. În timp ce cabina este minutios curatata. Aceasta optiune, voluntara, de a folosi numai apa potabila presupune un cost usor mai mare decat in cazul in care s-ar utiliza apa reciclata.

Intr-adevar, apa reciclata utilizata in circuit inchis, poate stagna multe ore in bacuri, inainte de a trece printr-un proces de filtrare. Aceasta situatie ar putea conduce la dezvoltarea unor probleme bacteriene cu efecte intestinale, dermatologice. Amintiti-va ca Legionella se dezvolta intre 24° si 40°!

In ceea ce priveste clorul, adaugat uneori pentru a purifica apa, acesta se poate dovedi daunator dincolo de o anumita limita.

Nimic din toate acestea nu se pot intampla folosind o apa potabila ce permite o  igiena maxima. Si in plus puteti adauga esente marine cu virtuti multiple pentru a completa in mod binefacator fiecare sesiune, ceea ce nu ar fi posibil folosind o apa reciclata.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *