/
/
Legenda din Băile Tușnad

Legenda din Băile Tușnad

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Legenda din Baile Tusnad
Legenda din Băile Tușnad

Ești curios să afli ce spune legenda din Băile Tușnad? Fiecare loc are propria lui poveste, propriile lui exemple. Din toate se naște o legendă. Județele Harghita si Covasna sunt recunoscute pentru apele minerale, mofete si aerul terapeutic! Nu degeaba mofetele sunt foarte căutate.

Legenda de astazi ne poarta cu mult timp in trecut… Nu se mai stie de cand, de stie doar ca a existat demult un camp plin de izvoare ce tasneau zgomotos la suprafata.

Legenda din Băile Tușnad. Datorita susurului galagios, localnicii l-au numit ”campul vorbitor”.

Conform legendei, calitatile curative le-ar fi descoperit un tanar pastor, care umbla descult, cu picioarele pline de rani nevindecabile. Trecand in mod repetat prin ”campul vorbitor”, nu mica i-a fost mirarea cand a descoperit ca ranile i s-au vindecat ca prin farmec.

Vestea apelor miraculoase din campul vorbitor s-a raspandit repede prin satele dimprejur. Astfel, izvoarele au inceput sa atraga tot mai multi vizitatori. Și așa a rămas până în ziua de azi. Băile Tușnad primește și tratează oameni din toate colțurile țării. Apele minerale, mofetele și aerul terapeutic sunt trei elemente care caracterizează această stațiune.

Astazi, in locul campului vorbitor sunt amenajate izvoare din care sa puteti bea apa foarte comod! Va invitam sa ne vizitati la Hotelul O3Zone!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *