/
/
La Sovata există soluții pentru fertilitate

La Sovata există soluții pentru fertilitate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
La Sovata există soluții pentru fertilitate
La Sovata există soluții pentru fertilitate

La Sovata există soluții pentru fertilitate – Auzim și întâlnim destul de des în jurul nostru femei care nu pot să aibă copii. Și nici nu e de mirare! În România, 1 din 4 cupluri se confruntă cu infertilitatea. Cauzele pentru care un cuplu nu poate avea copii? Nenumărate: stres, infertilitate secundară, dezechilibre hormonale, inflamatii sau probleme ginecologice. Astfel că dorința unui cuplu de a avea un copil devine un obiectiv din ce în ce mai greu de atins.

Ce poate face o femeie ca să își păstreze fertilitatea în parametrii optimi? Răspunsul vine de la dr. Dr. George Vasilescu, medic senior în ginecologie și specialist în fertilitate la Ensana Health Spa Hotels:

În primul rând, o femeie trebuie să facă copii în perioada când fertilitatea este la <cote maxime>. Adică până la vârsta de 35 de ani (gradul de variabilitate este mare, fiecare caz trebuie evaluat personalizat). Apoi, e important ca doamnele să își determine periodic gradul de fertilitate (analize, ecografii) și să își trateze afecțiunile care pot pune în pericol fertilitatea (inflamații pelvine, dezechilibre hormonale). Și, nu în ultimul rând, e nevoie de cumpătare în tot și în toate: alimentație, greutate corporală, stil de viață, ore de muncă/ore de recreere/ore de somn. Aplicați regula 8/8/8, faceți-vă bucurii, practicați hobby-urile și, mai ales, iubiți-vă mult”, este recomandarea specialistului.

Și totusi, la Sovata există solutii! De altfel, stațiunea Sovata este prima recomandare pentru o cură balneara în caz de afecțiuni ginecologice. În cadrul bazei de tratament Ensana, cura profilactică primară recomandată în bolile aparatului genital feminin se aplică în stări de dezechilibru functional hipotalamo-hipofizar, care împiedică funcționarea normală a gonadelor prin defect de stimulare și determină tulburări menstruale, dismenoree, frigiditate. Astfel că, pentru obținerea unor rezultate favorabile, de mare ajutor sunt băile cloruro-sodice ce se pot face la Sovata.

De asemenea, există metodele complementare de tratament care ajută la obtinerea unei sarcini. „Terapia naturală pro fertilitate ajută organismul pentru obținerea unei sarcini, dar nu este un tratament de fertilitate propriu zis. Desigur, au fost cazuri, și nu puține, când în  urma acestor tratamente s-au obținut sarcini. Un tratament natural bine condus poate crește rata de succes în obținerea unei sarcini cu până la 50%, dacă se folosește ca etapă premergătoare unei proceduri de reproducere umană asistată. De asemenea, terapia naturală simplă poate crește rata de succes în obținerea unei sarcini cu până la 25% la unele cazuri bine selectate (vârsta maternă sub 37 ani, status hormonal normal, trompe permeabile, spermograma în limite normale)”, punctează specialistul de la Ensana Health Spa.

Ești în căutarea unei soluții și ai nevoie de sfaturile unui specialist? Te așteptăm la Sovata, pentru a beneficia de cele mai bune tratamente și soluții, adaptate nevoilor tale. Detalii pe: https://ensanahotels.com/en/destinations/romania

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *