Ritmul nostru de viata isi pune amprenta asupra organismului, dand nastere la oboseala si stress. In incercarea de a combate aceste neajunsuri, recurgem la evadari de un weekend, concedii, o plimbare in aer liber sau un abonament la sala de sport. Dar te-ai gandit ca ai la indemana o metoda mult mai simpla de a te relaxa? Ce ai spune daca ai afla ca apa poate deveni aliatul tau in atingerea obiectivului destindere? Un SPA jacuzzi face acest lucru posibil!
Jacuzzi este o piscina sau o cada cu hidromasaj, ce poarta denumirea de SPA la domiciliu. Acest tip de cada a fost inventat in 1968 de Roy Jacuzzi, de unde si denumirea lui. Asa au fost puse bazele hidroterapiei la domiciliu, fenomen preluat apoi de hoteluri si SPA-uri de relaxare. Prin Jacuzzi, se foloseste apa calda ca terapie, aceasta avand o temperatura constanta de 37 de grade.
Dar ce este de fapt un Jacuzzi? O cada sau o piscina prevazuta cu orificii prin care sunt impinse in piscina valuri de aer cald sau apa fierbinte sub presiune. Apa este filtrata in permanenta, existand un circuit neintrerupt – pe de o parte intra in piscina valuri de apa calda sub presiune, iar pe de alta, apa racita se scurge din piscina pentru a se pastra permanent acelasi nivel de apa si temperatura. Timpul recomandat pentru o sedinta de Jacuzzi este de 15-20 de minute.
Iata cateva reguli pentru a te bucura din plin de timpul petrecut in jacuzzi:
Jacuzzi este in primul rand o metoda de relaxare si eliminare a stresului. Dar cazile cu hidromasaj au si beneficii asupra sanatatii noastre. Ele pot fi utilizate in tratarea durerilor musculare si articulare, precum si a celor ale sistemului osos. Jacuzzi stimuleaza si metabolismul, iar persoanele care il folosesc regulat pot constata o slabire mai rapida. De asemenea, el este indicat si in cazul persoanelor care au probleme cu circulatia sangelui.
Caldura apei are si ea un efect terapeutic – stimuleaza producerea endorfinei (hormon ce genereaza starea de bine) si circulatia sangelui. Masajul pe care apa il face este delicat, dar cu un puternic efect de destindere a intregului organism. El indeparteaza senzatia de picioare grele, precum si tensiunea din ceafa si spate. Jacuzzi stimuleaza si somnul de buna calitate, avand beneficii si asupra frumusetii: se elimina toxinele din piele si oxigeneaza mai bine tesuturile.
Pe langa hidromasajul jacuzzi, mai este cunscut si hidromasajul Shiatsu. Acesta din urma a fost elaborat cu ajutorul lui Stefano Furan, expert in medicina orientala, si a dat nastere la o cada cu hidromasaj ce reproduce ancestralul masaj Shiatsu. De-a lungul coloanei vertebrale, sunt plasate 32 de microjeturi ce trimit un amestec de aer cald si apa care actioneaza exact ca presiunea degetelor. Microjeturile functioneza de jos in sus pentru un masaj tonic si de sus in jos pentru un masaj relaxant.
Cazile cu hidromasaj Shiatsu sunt prevazute si cu hidromasaj jacuzzi. Poti alege sa profiti de un singur tip de hidromasaj sau poti beneficia de ambele in acelasi timp. De asemenea poti alege intensitatea dorita: poate fi constanta sau variabila.
Daca te hotarasti sa cumperi un jacuzzi pentru a beneficia de el acasa, trebuie sa-ti raspunzi la cateva intrebari:
– in ce scop il vei folosi – terapeutic, de relaxare, ingrijirea articulatiilor?
– va fi instalat in exterior sau in interior? cate persoane il vor folosi?
– care este tipul de instalatie de care dispune spatiul pe care i-l vei acorda?
Ti-am facut pofta de terapii spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!
Explorator Wellness Virtual