
Dupa o zi incarcata, oboseala incepe sa se faca simtita in intreg corpul. In aceste momente nimic nu este mai relaxant ca o baie calda. Iar daca dusul sau cada ta este prevazut cu hidromasaj, atunci relaxarea va fi si mai placuta si eficienta.
Ce este hidromasajul?
Notiunea de hidromasaj desemneaza masajul efectuat de apa, asa cum o arata si numele acestei terapii. Tehnica hidromasajului foloseste apa sub toate formele ei, fiind masate parti ale corpului sau corpul in intregime. Formele de hidromasaj sunt variate si folosesc apa sub forma de: jeturi – dus cu jeturi sau jeturi submarine, bule – baie cu bule, ploaie – dusuri cu afuziune.
O cabina de dus de hidromasaj este echipata cu mai multe capete de jeturi, acestea exercitand un masaj prin presiunea cu care sunt evacuate. Exista un sistem de hidromasaj care permite mai multe posibilitati de setare a directiei jeturilor, avand de ales intre jeturi laterale, jeturi dorsale pentru masaj, cascade relaxante etc.
Desfasurarea tratamentelor de hidromasaj
O sedinta de hirdomasaj efectuata la un centru specializat cuprinde trei elemente: jeturi de apa, cascade sau bule si ploaie de apa. Tratamentele pe baza de “ploaie” sunt cunoscute si sub denumirea de dusuri cu afuziune. Tratamentele prin cascade constau in imersarea pacientului intr-un bazin echipat cu microdifuzori care emana bule sau jeturi locale care maseaza o anumita parte a corpului. Tratamentul cu jeturi de apa efectueaza o presiune puternica hidromasare asupra intregului corp si insistand asupra partilor care necesita un tratament special.
In medie, durata unei sedinte de hidromasaj variaza intre 10 si 20 de minute. Apa folosita are o temperatura cuprinsa intre 24 si 37 de grade. Exista si cazuri in care se foloseste o apa cu temperatura mai ridicata, ce poate ajunge pana la 40 de grade. In apa cu temperatura ridicata, nu trebuie sa se stea mai mult de 10 minute deoarece, daca se depaseste acesta perioada, corpul va avea senzatia de oboseala si chiar epuizare.
In cadrul hidromasajului, nu poate fi folosita spuma de baie sau gelul de dus, uleiurile esentiale fiind insa recomandate. Utilizarea uleiurilor esentiale sporeste considerabil efectul hidroterapiei. De asemenea, mai poate fi folosita si sarea de baie, cu conditia sa nu faca prea multa spuma. Puteti face un hidromasaj in: jacuzzi, hot tub, dus subacval, dus vichy, capsule pentru hidroterapii (cazi de hidromasaj) etc.
Beneficiile hidromasajului
Hidromasajul este un tratament care destinde si dinamizeaza cu blandete corpul, prin jeturile si caldura apei. De asemenea, prin efectul jeturilor de apa se trateaza si atenueaza durerile articulare si problemele de circulatie sanguina. Atunci cand este efectuat cu apa de mare sau apa minerala, hidromasajul ii permite pacientului sa beneficieze si de proprietatile acestor ape. Hidromasajul stimuleaza si sistemul digestiv, favorizand eliminarea sarurilor. El trateaza si tulburarile gastrice, biliare si intestinale. Ajuta organismul sa elimine toxinele si stimuleaza drenajul limfatic. Hidromasajul are efect si asupra sistemului nostru nervos, reducand stresul si anxietatea, si conferind organismului forta si vitalitate.
Hidromasajul are si efectul de a stimula somnul, favorizand odihna de calitate. Conform unui studiu, o baie intr-o apa cu aceeasi temperatura a corpului poate provoca un somn profund si relaxant. In acest sens, este indicata o baie de 15 minute, cu 90 de minute inainte de culcare.
Ti-am facut pofta de hidromasaj? Te putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!
