/
/
Elimină toxinele și fii în formă pentru petreceri!

Elimină toxinele și fii în formă pentru petreceri!

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Elimină toxinele și fii în formă pentru petreceri!
Elimină toxinele și fii în formă pentru petreceri!

Elimină toxinele și fii în formă pentru petreceri! – Toxine, kilograme în plus? Veșnica ta grijă? Ce-ar fi ca acum, la final de an, să uiți de aceste grii! Dar cum?

Ei bine, află că există modalități simple prin care îți poți detoxifia organismul și, cu ajutorul cărora să te bucuri de un stil de viață sănătos!

În această perioadă îți stabilești rezoluții pentru noul an? Înainte de toate, primul lucru de făcut înainte de a pune în practică orice plan pe care îl ai în minte este să te gândești la o scurtă perioadă de purificare, așa-numita „detoxifiere”, pentru a te asigura că organismul este pregătit pentru un restart.

Ce sunt și cum acționează toxinele asupra organismului?

Toxinele sunt un produs rezidual al proceselor metabolice ale organismului nostru, dar unele pot veni și din exterior, de exemplu printr-o alimentație incorectă. Un exces de toxine poate provoca inflamație, oboseală, migrene, iritații gastrointestinale și erupții cutanate. De ce? Când sunt în exces, toxinele stresează organismul și, în consecință, metabolismul nostru încetinește. Acest lucru poate duce la o acumulare de grăsime care, la rândul ei, duce la creșterea în greutate. Din acest motiv, înainte de a începe o dietă, ar fi bine să-ți cureți temeinic organismul pentru a obține cele mai bune rezultate.

Să aflăm care sunt pașii de urmat pentru a fi în formă:

Suzana Pretorian, doctor balneolog în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata, îți oferă câteva sfaturi, care te vor ajuta să elimini toxinele acumulate în organism în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a te bucura de un corp în formă și o stare bună la petreceri. „Toxinele se găsesc, în principiu, în alimente procesate, medicamente, alimente de origine animală și stimulente precum cofeina sau alcoolul. Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este, în primul rând, producerea de țesut gras cu care le izolează”. Un organism „eliberat” de toxine asimilează și mai bine vitaminele și sărurile minerale, esențiale pentru bunăstarea zilnică.

Elimină toxinele! În ce mod poți elimina mai ușor toxinele?

Ei bine, trebuie să știi că de acasă începe totul! Acolo încep cele mai ușoare etape, iar tu vei coordona totul. Pentru început, cel mai ușor este să începi prin alimentație: „Este ideal să consumăm numai alimente vii, deloc sau puțin prelucrate termic și predominant vegetale. Tododată, este foarte important să nu uităm niciodată de hidratare. De aceea, ai nevoie zilnic să bei 2,5 litri de apă pe zi. Aceasta trebuie să fie de calitate, ionizată negativ, sau plată, cu un pH în jur de 7,5”, punctează balneologul.

Pe lângă o alimentatie sănătoasă, medicul balneolog recomandă și drenajul limfatic:

Acest tip de masaj ajută foarte mult la îndepărtarea toxinelor din organism. Este indicat să facem drenaj limfatic de 3 sau 4 ori pe an, câte cinci ședințe consecutive. Cel mai bine, pentru un efect garantat, este să evităm produsele de origine animală, atunci când apelăm la drenajul limfatic. În plus, un rol important în eliminarea toxinelor îl are odihna. Atunci când organismul este odihnit, acesta este și mai sănătos, și mai puternic, iar lupta împotriva toxinelor și a kilogramelor dă rezultate.”, punctează specialistul Ensana.

De altfel, drenajul limfatic manual este o tehnică adesea recomandată și de către medici pentru rezolvarea unor patologii minore. Această tehnică funcționează într-un mod foarte ritmic și delicat, favorizând fluxul limfatic în toate țesuturile corpului.

Combinând toate aceste recomandări, rezultatele nu vor înceta să apară, iar tu vei avea o stare de bine și vei fi într-o formă extraordinară.

La Sovata, te poți relaxa în bazinele cu apă dulce și sărată prin exerciții fizice, dar și prin masajele de relaxare și drenajul limfatic, băile individuale cu lapte și miere care îți vor catifela pielea, și saunele care te vor ajuta să elimini mai ușor toxinele din organism.

Îți dorești să fii în formă și să strălucești la petreceri? Vino la Sovata! https://www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *