/
/
De ce să încerci o cură cu ape termale la Herculane?

De ce să încerci o cură cu ape termale la Herculane?

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
De ce să încerci o cură cu ape termale la Herculane?
De ce să încerci o cură cu ape termale la Herculane?

De ce să încerci o cură cu ape termale la Herculane? – România are resurse naturale vindecătoare nebănuite. Țara noastră este foarte bogată în resurse balneo, de la izvoare minerale la nămoluri sapropelice, fiecare având indicații de tratament și proprietăți specifice curative.

Una dintre ele? Apele minerale termale! Unde? La Herculane! Locul unde balneația este situată la rang de cinste. Trebuie să știi că aici, o cură externă cu apă cuprinde un mix de terapii și băi cu apă termominerală sulfuroasă, calcică, magneziană, hipotermală, hipotonă. Pentru ca efectul vindecător să fie cât mai rapid și de durată.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să încerci o cură cu ape termale la Herculane, Afrodita Resort:

1. Are propriul izvor de ape termale 

Din anul 2017, Afrodita Resort are propriul izvor de apă termosulfuroasă. O nouă sursă de apă foarte bogat mineralizată, ce ajunge la suprafață în mod natural, la o temperatură de 36 – 37 grade Celsius. Traseul apei este unul spectaculos! Apa se infiltrează în subteran și pătrunde până la adâncimi între 1.000 şi 2.000 metri, se încălzește până la 190°C, după care urcă la suprafaţă, unde izbucneşte sub formă de izvoare.

Izvorul de la Afrodita Resort are un grad de mineralizare înalt – rezultat al acţiunii apelor fierbinţi asupra rocilor străbătute în drumul de întoarcere la suprafaţă – și alimentează bazele de tratament Herculum Spa și pe cea de la Diana Resort. Apele termale ale izvorului se remarcă prin proprietăți terapeutice pentru afecțiunile reumatismale, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, ginecologice, dermatologice și altele.

2. Afrodita Resort are cel mai modern spa din Europa: Herculum Spa!

De menționat că Herculum Spa a câștigat în 2019 marele premiu ESPA INNOVATIVE SPA CONCEPT din cadrul Galei Innovative Spa Awards. ESPA (European Spas Asociation) este o organizaţie non-profit cu scopul de certificare a calităţii spa-urilor din Europa. La ediția din 2019, Herculum Spa a concurat alături de spa-uri din alte 21 de state membre, lideri în industria de SPA, balneo și sănătate, și a câștigat marele premiu, devenind astfel cel mai inovator spa din Europa.

Important! Dacă alegi să îți petreci sejurul la Afrodita Resort, te vei bucura de toate facilitățile acestui centru modern de wellness, de la circuitul de saune, piscine cu apă termală, tratamente de wellness, tratamente dermatologice antiage și, mai ales, tratamentele medicale cu apele sulfuroase din propriul izvor.

3. Condiții premium pentru cazare

Acum 130 de ani, stațiunea Băile Herculane a fost declarată drept cea mai frumoasă stațiune balneo din Europa. Astăzi însă, această perlă a turismului românesc și nu numai este departe de gloria de altădată. Cu toate acestea, Afrodita Resort și Diana Resort sunt două hoteluri reprezintă acum principalele unități de cazare din Băile Herculane, stațiune pe care turiștii o redescoperă și în care vin în număr din ce în ce mai mare de la an la an.

De altfel, Afrodita Resort este prima alegere pentru mii de turiști ce caută confort de patru stele. Resortul  dispune de 220 de camere distribuite pe 10 etaje, două restaurante, o gradină de vară, un Lounge Coffee bar și, nu în ultimul rând, de facilități pentru organizarea de team building și evenimente corporate în cele trei săli de conferințe dedicate.

4. Pentru tratamentele de frumusețe se folosește apa termală din Herculane

Pe lângă propriul izvor de ape termale sulfuroase folosit în terapiile medicale, Herculum Spa de la Afrodita Resort are un centru de proceduri de spa și wellness. Turiștii sunt în mod deosebit atrași de tratamentele de frumusețe și rejuvenare. Aceste proceduri au la bază apa termala Ivatherm, obținută din izvorul termal Hercules și care are proprietăți certificate antiinflamatoare precum și efect antioxidant prin inhibarea cu până la 34% a eliberării radicalilor liberi.

De asemenea, apa din băile termale din Herculane conține o mare varietate de minerale care, împreună cu conținutul ridicat de silica, pot să netezească pielea și să o hidrateze.

De la medicul balneolog Otilia Oprișan de la Afrodita Resort&Spa aflăm că: „În funcție de compoziția chimică și de concentrația în substanțe minerale, apele terapeutice pot fi folosite astfel:

  • cura internă: pentru băut – crenoterapie, aerosoli și inhalații;
  • sub formă injectabilă;
  • cură externă, sub forma de băi în căzi individuale, în bazine, piscine, irigații medicinale;
  • extragerea de săruri sau gaze”.

Totodată, trebuie punctat că la Băile Herculane, apele sulfuroase au indicaţie atât pentru crenoterapie, cât şi în cura externă sub forma de băi, inhalaţii si irigaţii vaginale, datorită efectelor H2S, gaz care se resoarbe prin tegument şi prin mucoasele gastrice, a căilor aeriene superioare, bronhopulmonare şi vaginale. „Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. Aceste băi termale sunt folositoare și în cazuri de astm, tuse, reumatism, gută,  debilitate cronică”, adaugă medicul balneolog.

Ți-am trezit interesul? Atunci te așteptăm la o cură cu ape termale la Herculane, să descoperi proprietățile vindecătoare ale apelor termale din zonă!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *