/
/
Daruri din natură pentru sănătate in Sovata

Daruri din natură pentru sănătate in Sovata

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Daruri din natură pentru sănătate
Daruri din natură pentru sănătate

Daruri din natură pentru sănătate – Da, ai auzit bine, cu ajutorul apei și al nămolului sapropelic extras din Lacul Ursu, la Ensana Health Spa Sovata se tratează multe afecțiuni. Inclusiv cele ale sistemului imunitar respirator. 

Recunoscută pentru bogățiile sale vindecătoare, stațiunea Sovata reprezintă o destinație balneara pe care nu trebuie s-o ratezi cu nicio ocazie. Suzana Pretorian, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Sovata îți spune și de ce:

„Imunitatea respiratorie poate fi crescută la Sovata prin proceduri cu efect local efectuate în bazele de tratament ale hotelurilor Ensana (Sovata, Brădet, Ursina), respectiv prin așa-numita ‘cură de teren’ în jurul Lacului Ursu și îmbăierea în Lacul Ursu în sezonul estival.”, spune medicul balneolog.

Programele respiratorii efectuate în bazele de tratament conțin proceduri care cresc apărarea locală la nivelul mucoaselor tractului respirator prin ridicarea nivelului de imunoglobuline A și a calității mucusului, scăderea nivelului de histamină alergizantă, activarea aparatului ciliar de îndepărtare a impurităților, respectiv îmbunătățirea ventilației prin antrenarea mușchilor respiratori și creșterea flexibilității cutiei toracice.

Toate acestea se realizează prin prescrierea de:

  • aerosoli salini (efect pe zona ORL) în paralel cu pulverizații cu apa sărată la cameră (efect bronșic și pulmonar). Apa sărată extrasă din Lacul Ursu are un nivel crescut de minerale, în special clorura de sodiu NaCl cu efect antiseptic, fluidificant al secrețiilor și antiinflamator, antialergic;
  • oxigenoterapie forte – care combină inhalarea de oxigen concentrat 80% cu efort cardio moderat, confortabil, la bicicleta orizontală. Efortul produce deschiderea suplimentara de vase de sânge cu antrenarea în circulația generală a unei cantități mari de oxygen. Această procedură are efect revigorant, antibacterian, antitumoral general, în paralel cu readaptarea rapidă la efort în câteva zile, efect altfel mai dificil de obținut în timp scurt la sedentari;
  • gimnastica respiratorie individuală combinată cu gimnastica de creștere a forței mușchilor respiratori și a mobilității cutiei toracice. Acestea permit îndepărtarea rapidă și eficientă, naturală, prin imunitatea locală amplificată de circulația intensă și prin tuse, a agenților patogeni (virusuri, bacterii), înainte că aceștia să pătrundă în celulele alveolare.

„Toate aceste proceduri au atât efect preventiv, cât și terapeutic eficient în caz de alergii, hiperreactivitate bronșică și tuse persistentă după tratamente antibiotice prelungite, respectiv diferite inflamații restante după sinuzite, amigdalite, laringite, bronșite, pneumonii, stări de convalescență după infecții respiratorii inclusiv Covid-19.”, adaugă specialistul balneolog.

Daruri din natură pentru sănătate

Cura de teren reprezintă deplasarea în aer liber în jurul Lacului Ursu și pe traseele adiacente, după un program gradat zilnic ca durată și intensitate. „Stațiunea Sovata beneficiază de aer cu puritate înaltă (în Sovata și în zonele din jur neexistând poluare industrială),  cu o cantitate mare de aeroioni negativi prin vegetația abundentă din jurul Lacului Ursu și efectul de spargere a valurilor la vărsarea păraielor în lac. Oxigenarea obținută de organism este astfel mult mai intensă”, spune specialistul Ensana.

Pentru mai multe detalii, pachete de tratament și prețuri accesează www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *