/
/
Crenoterapia – cura termală

Crenoterapia - cura termală

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Crenoterapia - cura termală

Crenoterapia – cura termală – reprezinta tratarea anumitor afectiuni cu ajutorul apelor minerale, fie ca este vorba de bai sau de o administrare interna. Principiul crenoterapiei este utilizarea apei direct de la sursa. Componentele minerale pe care le contin aceste ape termale, asa cum o arata si numele lor, le confera proprietati terapeutice.

Ape minerale

Apele minerale sunt clasificate in functie de temperatura lor, compozitia minerala si concentratia in minerale. In functie de acest criteriu, se vorbeste astfel despre ape hipertermale, termale si hipotermale.
In functie de tipul apei, ea are anumite indicatii terapeutice. Apele sulfuroase sunt recomandate pentru problemele respiratorii, ORL si reumatologice. Apele care contin bicarbonate sunt indicate pentru problemele intestinale, obezitate, hepatita. Contraindicatiile vizeaza persoanele care au insuficienta respiratorie sau insuficienta cardiaca deoarece curele sunt destul de obositoare.

Crenoterapia – cura termală -Utilizarile crenoterapiei

Crenoterapia poarta numele si de cura termala, se poate urma doar intr-o statiune termala si are o durata de trei saptamani.
 
Crenoterapia in ORL – apa este utilizata sub forma de bautura, irigatii, gargarisme si bai. Exercitiile vizeaza reeducarea respiratorie.
 
Crenoterapia in reumatologie si ortopedie – apa este folosita sub forma de bai, dus si cataplasme. Exercitiile si mobilizarea se face mai ales in apa.
 
Crenoterapia in dermatologie – apa este folosita sub forma de bai, dusuri filiforme si comprese. Exercitiile din apa ajuta la vindecarea cicatricilor.
 
Crenoterapia si alergiile – apa este folosita sub forma de bai. Modul de actiune este complex, apa avand efect emoliant, cat si sedativ. Astfel se explica efectul ei in tratarea bolilor neurologice si psihosomatice.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *