/
/
Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice si locomotorii

Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice si locomotorii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice si locomotorii
VINO LA SOVATA ȘI BENEFICIAZĂ DE CELE MAI BUNE TRATAMENTE

Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice si locomotorii. Sare, nămol, apă binefăcătoare, aer curat. Sănătate și relaxare. Unde găsești toate acestea? Desigur, la Sovata! În plus, stațiunea are un alt mare atuu. Și anume, tratamentele naturale destinate infertilității feminine și afecțiunilor ginecologice, în general. Dar și tratamentele cu efecte pe termen lung pentru afecțiunile aparatului locomotor.

La Sovata, tratamentele oferite pacienților se bazează pe doi factori terapeutici naturali: apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen, ambele extrase exclusiv din Lacul Ursu.

Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice

Nămolul sapropelic este un adevărat medicament pentru organism, mai ales atunci când provine din surse naturale. De remarcat că, apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos. Pe lângă aceste efecte ale nămolului sapropelic de la Sovata, în urma analizei s-au relevat valori înalte de estrogen și progesteron human-like (adică asemănător ca structură cu hormonii umani feminini) atât în apa sărată, cât și în nămolul extrase din Lacul Ursu.

De altfel, stațiunea Sovata este prima recomandare pentru o cură în caz de afecțiuni ginecologice. În cadrul bazei de tratament Ensana, cura profilactică primară recomandată în bolile aparatului genital feminin se aplică în stări de dezechilibru funcțional hipotalamo-hipofizar, care împiedică funcționarea normală a gonadelor prin defect de stimulare și determină tulburări menstruale, dismenoree, frigiditate. Astfel că, pentru obținerea unor rezultate favorabile, de mare ajutor sunt băile cloruro-sodice ce se pot face la Sovata.

Pentru femeile aflate în perioada genitală activă, care prezină riscuri de apariție a unor procese inflamatorii la nivelul aparatului genita, le recomandăm  cura balneară profilactică primară. În timp ce cura balneară profilactică secundară este indicată pacientelor cu ginecopatii de tip endocrin și funcțional, cu episoade de disfuncții genitale în antecedente, pentru prevenirea recidivelor. Tratamentul balnear urmărește ameliorarea circulației și troficității organelor genitale, corectarea tulburărilor endocrine etc.”, aflăm de la dr. Dr. George Vasilescu, medic senior în ginecologie și specialist în fertilitate la Ensana Health Spa Hotels.

De asemenea, pacientele care aleg Sovata ca stațiune de tratament, pot beneficia de o cură balneară terapeutică, indicată în afecțiuni precum:

 • Colpite și cervicite cronice (forma eritematoasă și eroziunea de col);
 • Vulvovaginite cu tendințe de cronicizare, precum și leucoreea neinfecțioasă (după tratament medicamentos);
 • Sterilitate feminină generată de sechele inflamatorii tubo-ovariene, precum și în stările postoperatorii ale trompelor;
 • În procesele inflamatorii uterine, în hipoplazia uterina;
 • Dismenoreea primară – spastică vegetativă și cea psihogenă; Dismenoreea de cauză organică (secundar inflamatorie) și altele.

Cele mai bune tratamente pentru afectiunile ginecologice sunt la Sovata

Calitatea nămolului ((sapropelic peloidogen) extras din apa Lacului Ursu, apa sărată din același lac precum și alte terapii fizice asociate și disponibile în cadrul bazei de tratament de la Ensana Health Spa Hotels. Toate acestea ajută în tratarea inflamațiilor și a infecțiilor cronice ale aparatului genital feminin precum și  a simptomelor menopauzei. La baza tratamentului se află tamponul cu nămol. Are un efect antiinflamator pe sfera genitală, având același efect și asupra încheieturilor (reumatism, artroze).

Tratamentele ginecologice se desfășoară pe durata a două săptămâni. Acestea constau din irigații vaginale cu apă sărată, tampoane vaginale cu nămol, împachetări externe cu nămol, băi sărate, electroterapie cu efect antiinflamator. Pentru reușita curei balneare, înainte de plecarea în stațiune, se impune consultarea medicului de familie/ginecolog, pentru a se preciza diagnosticul și faza de evoluție a bolii.

Apa și nămolul de la Sovata vindecă și ameliorează afecțiuni ale aparatului locomotor

Totodată, în cadrul bazei de sănătate Ensana, pot fi tratate afecțiuni precum:

 • artrozele cu diverse localizări (coloana vertebrală – spondiloze cervicale, discopatii lombare; coxartroze, gonartroze, omartroze),
 • hernii de disc cervicale și lombare,
 • stările postoperatorii și posttraumatice (hernii de disc, artroplastii de șold și genunchi, stări postfracturi, luxații, entorse, traumatisme sportive)
 • deformări ale coloanei vertebrale (scolioză, lordoze, cifoze)

Specialiștii balneologi de la Ensana Health Spa Hotels Sovata recomandă doua săptămâni pentru tratament, sub forma „Curei de recuperare Ensana Sovata”, ce include:

 • împachetări parțiale sau generale cu nămol,
 • băi în apă sărată,
 • kinetoterapie și hidrokinetoterapie,
 • masaj medical,
 • electroterapie,
 • hidroterapie,
 • oxigenoterapie
 • inhalații cu apă sărată în cazul cointeresării cutiei toracice (deformări toracice și/sau ale coloanei vertebrale).

Efectele terapiilor sunt de lungă durată. Mai exact, timp de  un an, durerile musculo-articulare anterioare vor sta deoparte. De asemenea, mobilitatea articulară, cât și capacitatea de efort vor fi crescute.

Dacă încă nu ai găsit tratamentul potrivit afecțiunii tale, te așteptăm la Sovata, pentru a beneficia de cele mai bune tratamente și soluții, adaptate nevoilor tale. Îți dăm un pont: avem prețuri speciale de Black Friday, pentru ca tu să vii cât mai repede la noi.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *