/
/
Beneficiile curei balneare

Beneficiile curei balneare

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
BENEFIICIILE CUREI BALNEARE

Pentru a înțelege cât mai bine ce reprezintă cura balneară și locul ocupat de ea în medicina modernă este necesar să ne referim succinct, în primul rând, la concepțiile actuale asupra terapiei în general, iar în al doilea rând, la rolul terapiei balneare în ansamblul specialităților medicale.

Medicina balneară este integrată cu medicina fizică și reprezintă o specialitate metodică terapeutică ce studiază și aplică în practica medicală mijloacele fizicale terapeutice (căldură, lumină, energia electrică, electromagnetică, mecanică etc.) și factorii terapeutici naturali (climat, ape minerale, nămoluri).

În baza noastră de tratament se utilizează metode complexe, alături de factorii terapeutici naturali, fiind folosite în cadrul curelor cu o durată de 10-15 zile, metodele medicinii fizice, dietoterapie, la nevoie terapie medicamentoasă, după un plan medical care cuprinde și măsuri de ordin general privind alternanța între odihnă și efort, ritmicitatea alimentației, somnului, eliminarea sau reducerea consumului de alcool, tutun, cafea, activități recreative etc.

Pentru aplicarea metodelor terapeutice fizio-balneare specifice, baza noastră dispune de dotări complexe cu instalații de balneoterapie (bazin și căzi individuale), săli și dispozitive pentru kinetoterapie, aparatură de electroterapie, masaje.

Principalele profile de patologie susceptibile de recuperare medicală sunt:

  • afecțiunile sistemului locomotor postraumatice ale membrelor;
  • afecțiuni reumatismale inflamatorii și degenerative articulare și abarticulare;
  • unele afecțiuni neurologice periferice și centrale (hemipareze, hemiplegii, parapareze, paraplegii);
  • afecțiuni ale coloanei vertebrale (discopatii, hernii de disc, lombalgii).
Februarie photo in article

Scopul recuperării este atât ameliorarea unor deficiențe, scăderea gradului de dependență a persoanelor cu deficit, cât și combaterea factorilor de agravare a unor disfuncții somatice, creând diverse facilități și programe de solicitare, adecvate diferitelor patologii, individualizate la bolnav.

Pe scurt “recuperarea medicală folosește diverse metode de diagnostic și tratament care să refacă disfuncțiile și să faciliteze dezvoltarea nivelului funcțional cât mai aproape de normal”.

Considerăm că în baza noastră de tratament se poate realiza în condiții avantajoase recuperarea bolnavilor cu afecțiunile menționate și aflate în stadii adecvate, în primul rând datorită ambianței particulare a stațiunii, care permite pacienților să se dedice integral progamului de terapie activă și de antrenare-adaptare a funcțiilor diminuate, iar în al doilea rând mijloacelor suplimentare de tratament cu factori naturali ai stațiunii.

Februarie photo in article2

Puteți opta pentru cure de tratament de 7, 14 sau 21 de zile, în funcție de afecțiunile pe care le aveți și rezultatele dorite.

Recomandăm însă un minimum de 12 zile de tratament pentru a beneficia de efectele unei cure complete de tratament balnear. Planurile de tratament balneo sunt stabilite în urma evaluărilor medicale ale specialiștilor balneo-fizio-kineto-terapeuți din cadrul AQVATONIC BALNEO SPA & Complex Steaua de Mare.

Vă invităm pe site-ul nostru să descoperiți lista completă a serviciilor și procedurilor balneo spa oferite la centrul nostru: https://www.complexsteauademare.ro/aqvatonic-balneo-spa-3/ .

Totodată, le puteți oferi celor dragi cel mai important cadou – sănătate, cu noile carduri cadou Aqvatonic Balneo SPA în ediție limitată: https://www.complexsteauademare.ro/card-cadou-balneo-spa/ .

Vă așteptăm cu drag și vă dorim un sejur odihnitor și revitalizant!

AQVATONIC BALNEO SPA

https://www.complexsteauademare.ro/aqvatonic-balneo-spa-3/

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *