/
/
Beneficiile terapiei prin plutire – Partea a 2-a

Beneficiile terapiei prin plutire - Partea a 2-a

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Beneficiile terapiei prin plutire - Partea a 2-a
Beneficiile terapiei prin plutire – Partea a 2-a. Continuam prezentarea beneficiilor terapiei prin plutire cu detalierea efectelor pozitive asupra stresului, a depresiei si a sindromului epuizarii profesionale – Burnout, subiecte importante si de actualitate.

Stres, depresie si sindromul Burnout

Stresul reprezinta orice lucru care reprezinta o amenintare pentru bunastarea noastra.
 
Uneori, stresul poate fi bun. El activeaza resursele din corp, pentru a ne ajuta sa facem fata la toate situatiile si problemele de viata. Cand experimentam stresul, in corpul nostru se intampla cateva lucruri: creste tensiunea arteriala, respiratia devine mai rapida, pulsul creste, sistemul imunitar este slabit, muschii devin tensionati si nu putem dormi. Lista este doar partiala, pot fi de asemenea nenumarate alte efecte: hipertensiune si boli cardiovasculare, dereglarea sistemul imunitar, tulburari digestive, etc.
 

In plus, fata de efectele fizice daunatoare, nu trebuie neglijate efectele asupra gandurilor si sentimentelor noastre care rezulta din stres, cum ar fi:

  • furia;
  • uitarea;
  • oboseala;
  • epuizarea;
  • anxietatea;
  • izbucnire emotionala;
  • probleme relationale;
  • retragere sociala;
  • plans;
  • pofte alimentare etc.
 
Sindromul Burnout este din nefericire rezultatul stresului cronic. Simptomele sale sunt izbitor de asemanatoare cu depresia, doar ca din pacate, mult mai rele.
 
Desi nu este privit ca o boala in adevaratul sens al cuvantului, el reprezinta o realitate si in mediul de bussines romanesc. Neglijarea efectelor sale negative poate duce intr-adevar la boli fizice, cum ar fi spre exemplu tulburarile de oboseala cronica.
 

Cum poate ajuta plutirea la eliminarea stresului, a depresiei si a sindromului Burnout?

Persoanele predispuse la stres legat de boli, anxietate si depresie, beneficiaza in mod direct de scaderea productiei de hormoni generati de stres, cum ar fi: ACTH, adrenalina si cortizol. Acestia ne influenteaza direct starea de spirit, energia, concentrarea si perspectiva.
 
Acesti hormoni generati de glandele endocrine, nu se elibereaza atunci cand vom intra in stari prelungite de relaxare, deoarece nu exista nici un stimul extern pentru a declansa secretia lor. Acest lucru se face practic prin reglarea fluxului de informatii primit de catre creier, prin deprivare senzoriala. Starea de relaxare previne producerea de hormoni de stres negativ. In acelasi timp, creste cantitatea de endorfine eliberate in organism. Plutirea ofera o relaxare profunda. Prin urmare, plutirea literalmente te face sa te simti „mai bine”.

Rezultatele plutirii sunt cumulative; cu cat plutesti mai mult, cu atat te simti mai bine

Beneficii suplimentare apar datorita absorbtiei de magneziu si sulf, acestea avand efecte atat asupra corpului (la nivelul muschilor, pielii, parului si unghiilor), cat si asupra mintii, unde induc o stare de calm si relaxare deosebita.
 
Daca sunteti antreprenor sau aveti o functie de conducere si oameni in subordine, sindromul Burnout este o cale majora de reducere a productivitatii si competitivitatii in firma sau in echipa dvs. Aproape fiecare angajat care renunta la un loc de munca mentioneaza stresul ca unul dintre principalii trei factori pentru a pleca; de obicei, numarul unu. Fie ca sunt suprasolicitati, lipsiti de motivatie, presati de timp, au conficte cu colegii sau cu un sef artagos, sunt sanse foarte mari ca de fapt ei sa se simta epuizati, consumati si in imposibilitatea de a face fata cerintelor.
 
Stres ridicat inseamna productivitate scazuta, fluctuatie de personal, si in final nemultumirea clientului. Si lista poate continua… Ameliorarea stresului angajatilor dumneavoastra va duce in cele din urma la costuri mai mici pentru ingrijirea sanatatii, daca doriti sa abordam problema din punct de vedere strict economic. Cu toate acestea, din perspectiva umana, reducerea nivelului de stres al echipei dvs. si cresterea fericirii, a implinirii lor, a productivitatii, a capacitatii lor de a face clientul fericit, in cele din urma va imbunatati insasi imaginea firmei.
 
Un angajat fericit si motivat, va avea toate motivele sa dea 100%  in indeplinirea sarcinilor…
 
Acesta poate fi momentul oportun pentru a oferi echipei dvs. (de vanzari, marketing sau oamenilor dvs. importanti) spre exemplu, un pachet de sesiuni de plutire.
 
In acest  fel, aveti sansa nu numai sa le multumiti pentru munca lor grea. Relaxarea si regenerarea de care vor beneficia, le va permite sa reinceapa lucrul cu forte proaspete!
 
 
Novaqua Float Center
 
B-dul Republicii, nr.2, et. II, Bistrita

www.novaqua.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *