Hidroterapia cu sare. Hidroterapia este un termen generic folosit pentru tipurile de tratament care au la baza terapia cu apa, folosind jeturi de apa pentru masarea corpului. Ea include balneoterapia, terapia Iodine-Grine, tratamentele kneipp, dusul suedez, terapia thalasso si altele).
Mai pot fi incluse si baile Whirlpool, piscinele cu apa fierbinte romane, jacuzzi si baile minerale. Aceste tratamente folosesc proprietatile fizice ale apei, cum ar fi temperatura si presiunea, in scopuri terapeutice: pentru a stimula circulatia sangelui, pentru a favoriza eliminarea toxinelor si a trata anumitor boli, ca reumatismul, guta sau artrita.
Baile cu sare sunt deosebit de relaxante dar si bune pentru sanatate datorita proprietatilor terapeutice ale sarii in compozitia careia intra 37 de elemente chimice.
Ea stimuleaza metabolismul si circulatia sangelui astfel incat pielea este foarte bine fluidizata. Baile cu sare sunt recomandate in cazul eruptiilor cutanate, enedemilor si altor boli de piele. Inainte de a face o baie cu sare pielea trebuie sa fie bine curatata. Concentratia recomandata este 100 grame saruri cristalizate din Marea Moarta la 1 kilogram de sare. Baia nu trebuie sa depaseasca 30 de minute.
Baile cu saruri marine imbunatatesc elasticitatea pielii, elimina tensiunile musculare, trateaza afectiunile organelor aparatului digestiv si ale sistemului urinar, regleaza sistemului endocrin si tulburarile de metabolism. Baile cu sare sunt recomandate si in cazul insomniilor, problemelor cirulatorii si afectiunilor aparatului locomotor. De asemenea ele ajuta si la eliminarea celulitei.
Daca vrei sa te bucuri de baile cu sare marina acasa, ai nevoie de 100-150 grame sare marina, pe care trebuie sa o dizolvi in prealabil intr-un recipient si abia apoi sa o torni in apa din cada, incalzita la 35 de grade. Baia trebuie sa dureze intre 20-25 de minute, iar efectele se vor simti dupa 10 sedinte.
Ti-am facut pofta de terapii spa? Te putem programa intr-unul dintre centrele spa partenere!
Explorator Wellness Virtual