/
/
Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii

Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii
Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii

Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii. Îți aduci aminte cu nostalgie de zilele în care te mișcai în voie fără nicio durere de picioare? Din nefericire, după o vreme chiar și acestea își cer tributul. Au nevoie de mai mult repaos, pentru că în caz contrar încep să te doară.

Gonartroza, un motiv pentru care te pot durea genunchii

Atunci când cartilajul articular se deteriorează, articulația genunchiului are de suferit. Chiar daca nu doare la început, apariția gonartrozei limitează în timp mobilitatea acestuia. Ești genul de persoană care evită tratamentele farmaceutice în general? În acest caz e bine să știi că ai la îndemână anumite tipuri de tratament sau soluții care iți pot îmbunătăți calitatea vieții. Acestea includ în primul rând scăderea în greutate dacă ești supraponderal, exerciții fizice, proceduri electroanalgezice sau de termoterapie precum împachetările cu parafină, nămol, sau ape minerale sulfuroase.

Apele minerale sulfuroase îți vindecă genunchii în perioada cronică a gonartrozei

„E bine să știi că îmbunătățirea articulației și creșterea tonusului muscular reprezintă două lucruri esențiale pentru orice persoană afectată de gonartroză. Eficacitatea balneoterapiei în această situație este garantată, ea având efect termic, mecanic și condroprotector, cât și mecanic și chimic. Toate acestea contribuie major în protejarea de la deteriorare a ligamentelor, tendoanelor și țesutului cartilaginos în timpul efortului fizic.”, declară dr. Otilia Oprișan, balneolog în cadrul Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane.

Cum acționează terapiile balneare asupra gonartrozei

Căldura apelor minerale sulfuroase determină creșterea fluxului sangvin și vasodilatație. Ea induce o stare de bine, de relaxare musculară, crescând în acest fel mobilitatea articulară. Totodată aceasta funcționează precum un analgezic direct și facilitează tonifierea musculară.

„Pentru tratamentul gonartrozei pot fi recomandate apele minerale sulfuroase, cloruro-sodice, termale-oligominerale și carbogazoase iar acest lucru poate fi făcut numai de către un medic specialist în recuperare medicală și balneologie.”, adaugă dr. Oprișan.

Conform multor studii efectuate de-a lungul timpului, balneoterapia reduce simptomatologia dureroasă la pacienții cu gonartroză. Convinge-te!

Pentru detalii sau rezervări accesează www.afroditaresort.ro sau sună la numărul 0371 057 070.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *