/
/
Alege Sovata și bucură-te de imunitate respiratorie!

Alege Sovata și bucură-te de imunitate respiratorie!

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
shutterstock 1235505319 1

Alege Sovata și bucură-te de imunitate respiratorie! La început de nou an ne dorim înainte de toate sănătate. Astfel că, odată cu sosirea sezonului rece, când încep să circule virusurile gripale și paragripale, este bine să ne pregătim organismul pentru un eventual contact, pentru a face față cu succes acestei eventualități. Acest lucru se aplică și altor infecții bacteriene. Pe ce ne bazăm? Cel mai puternic aliat al nostru este propriul nostru sistem imunitar.

Când sistemul nostru imunitar slăbește, bariera împotriva virușilor și bacteriilor nu mai răspunde eficient. De exemplu, se întâmplă la schimbarea anotimpului, când nu știi cu ce să te îmbraci și poate te trezești cu o răceală sau o durere deranjantă în gât. Totodată, stresul și procesele oxidative, oboseala și alimentația incorectă sunt dușmanii sistemului imunitar care, atunci când este slăbit, nu ne poate proteja în mod adecvat împotriva atacului substanțelor străine dăunătoare bunăstării tale.

Cum acționează sistemul imunitar?

Sistemul imunitar este un mecanism foarte complex, format în special din sistemul limfatic, o componentă esențială pentru protecția sănătății noastre, care, datorită vaselor limfatice, transportă limfa în corpul nostru.

Imunitatea căilor respiratorii este asigurată de suprafețele mucoasei: nazale; orală; sublingual și bronșică. În cadrul acestor mucoase, numeroase celule ale imunității înnăscute și specifice joacă un rol important de imuno-supraveghere, protejându-ne tractul respirator de agenții patogeni invadatori care pot declanșa infecții.

Pentru ca totul să funcționeze, apărarea imunitară a fiecăruia dintre noi implementează o strategie reală: unele celule identifică pericolul, apoi îl comunică altor celule ale sistemului imunitar care atacă în cele din urmă agentul extern, pentru a-l elimina din organism. De aceea, este foarte important să avem un sistem imunitar puternic, dar și o imunitate respiratorie.

Unge găsim ajutor? Alege Sovata și bucură-te de imunitate respiratorie!

La Sovata, imunitatea respiratorie poate fi crescută prin proceduri cu efect local, efectuate în bazele de tratament ale hotelurilor Ensana (Sovata, Bradet, Ursina), respectiv prin asa-numita „cură de teren” în jurul Lacului Ursu, și prin îmbăierea în Lacul Ursu în sezonul estival. Aici poți beneficia de:

1. „Programele respiratorii efectuate în bazele de tratament conțin proceduri care cresc apărarea locală la nivelul mucoaselor tractului respirator – cavitate nazală, sinusuri, rinofaringe, trahee, bronhii, alveole – prin creșterea nivelului de imunoglobuline A și a calitatii mucusului, scăderea nivelului de histamină alergizantă, activarea aparatului ciliar de îndepărtare a impuritătilor, respectiv îmbunătățirea ventilației prin antrenarea mușchilor respiratori și creșterea flexibilității cutiei toracice.”, explică medicul balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.  

Toate acestea pot fi realizate prin prescrierea de:

aerosoli salini (efect pe zona ORL) în paralel cu pulverizații cu apă sărată la cameră (efect bronșic și pulmonar) – apa sărată fiind extrasă din Lacul Ursu, cu nivel crescut de minerale, în special clorură de sodiu NaCl cu efect antiseptic, fluidificant al secrețiilor și antiinflamator, antialergic;

– oxigenoterapie forte – care combină inhalarea de oxigen concentrat 80% cu efort cardio moderat, confortabil, la bicicleta orizontală – efortul produce deschiderea suplimentară de vase de sânge cu antrenarea în circulația generală a unei cantități mari de oxigen – cu efect revigorant, antibacterian, antitumoral general, în paralel cu readaptarea rapidă la efort în câteva zile. Efect altfel mai dificil de obținut în timp scurt la persoanele sedentare;

– gimnastică respiratorie individuală combinată cu gimnastica de creștere a forței mușchilor respiratori și a mobilității cutiei toracice – care permit îndepărtarea rapidă și eficientă, naturală, prin imunitatea locală amplificată de circulația intensă și prin tuse, a agenților patogeni (virusuri, bacterii), înainte ca aceștia să pătrundă în celulele alveolare.

Toate aceste proceduri au atat efect preventiv – imunitatea locală crescută neutralizează la poarta de intrare mucoasa virusurile și bacteriile, cât și terapeutic, eficient în caz de alergii (rinite alergice, bronșite astmatiforme, astm bronșic), hiperreactivitate bronșică și tuse persistentă după tratamente antibiotice prelungite, respectiv diferite inflamații restante după sinuzite, amigdalite, laringite, bronșite, pneumonii, stări de convalescență după infecții respiratoria, inclusiv Covid-19.

2. „Cura de teren” semnifică deplasarea în aer liber în jurul Lacului Ursu și pe traseele adiacente, după un program gradat zilnic ca durată și intensitate. De menționat că stațiunea Sovata beneficiază de aer cu puritate înaltă (în Sovata și în zonele din jur neexistând poluare industrială), cu o cantitate mare de aeroioni negativi prin vegetația abundentă din jurul Lacului Ursu și efectul de spargere a valurilor la vărsarea pâraielor în lac. Oxigenarea obținuta de organism este astfel mult mai intensă.

3. „Îmbăierea în Lacul Ursu în sezonul estival (de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie) este o altă sursă de ameliorare a capacității respiratorii toracice, creșterea imunității locale prin aerosolii salini inhalați la suprafața lacului.”, adaugă balneologul.

Atât „cura de teren”, cât și îmbăierea în lacul Ursu au efect de călire a organismului și protecție respiratorie cu latență de 6 luni – 1 an postsejur la Sovata.

Îți dorești să respiri bine și să te bucuri de un sistem imunitar puternic? Vino la Sovata și bucură-te de sănătate! https://www.ensanahotels.com/ro/hoteluri/bradet/oferte

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *