/
/
Afecțiunile ORL apar și pe fondul unui sistem imunitar deficitar

Afecțiunile ORL apar și pe fondul unui sistem imunitar deficitar

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Afecțiunile ORL apar și pe fondul unui sistem imunitar deficitar
Afecțiunile ORL apar și pe fondul unui sistem imunitar deficitar

Afecțiunile ORL sunt supărătoare. Și cu toții ne-am confruntat cu ele de-a lungul vieții. Chiar dacă se manifestă mai mult în sezonul rece, otitele, amigdalitele, sinuzitele sau rinitele pot crea neplăceri oricui, indiferent de vârstă, iar în lipsa administrării unui tratament adecvat, ele pot duce la complicații.

Infecțiile ORL reprezintă niște inflamații la nivelul nasului, urechilor și gâtului

Fiind apropiate, eventualele afecțiuni care apar la nivelul unui organ, se transmit rapid și la celelalte. Prin urmare, e foarte ușor ca de la o infecție a urechii medii să dezvolți o răceală severă, sinuzită, pusee de alergie sau infecții faringiene.

Afecțiunile ORL netratate duc la complicații severe

Atunci când tratezi superficial orice boală, poți ajunge la complicații extrem ne neplăcute, care uneori se pot remedia numai cu antibiotic sau chirurgical. Printre cele mai grave probleme de ordin ORL pot fi enumerate pierderea auzului, perforația timpanului sau paralizia facială.

Infecțiile ORL se dezvoltă și pe baza unui sistem imunitar slăbit

Oboseala, stresul cronic, alimentația necorespunzătoare sau fumatul, sunt doar câțiva dintre factorii care pot influența negativ un sistem imunitar funcțional. Specialiștii recomandă eliminarea completă a acestora din viață cotidiană, cât și cure de tratament preventiv, de întărire sau de susținere a organismului. Pachetul „Taste of Sovata” este recomandarea URSINA ENSANA HOTEL&SPA din Sovata pentru un boost de sănătate și relaxare. Include 5 nopți de cazare, cu mic dejun și cină, o consultație medicală inițială și 5 proceduri terapeutice. În funcție de recomandarea medicului, aceste proceduri pot fi compuse din băi cu nămol / apă sărată / plante, parafină, masaje medicale, electroterapie, hidroterapie, gimnastică funcțională/ medicală, elongații subacvale, etc. În pachet mai sunt incluse accesul la centrul SPA, permise de intrare la Lacul Ursu și taxa de stațiune.

Apa sărată și nămolul sapropelic tratează afecțiunile ORL

Folosite din timpuri străvechi, apa sărată și nămolul au efecte antiinflamatoare și antialgice (prin modificarea percepției dureroase și relaxarea musculară). Acestea produc vasodilatație periferică, adică scad tensiunea arterială și mențin ritmul cardiac constant. Acestea stimulează capacitatea de apărare a organismului, îmbunătățindu-se astfel, în mod eficient, mijloacele de reducere a intensității proceselor inflamatorii. 

https://www.ensanahotels.com

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *