/
/
Aerosolii salini, un motiv în plus pentru care să vizitezi stațiunea Sovata

Aerosolii salini, un motiv în plus pentru care să vizitezi stațiunea Sovata

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Aerosolii salini, un motiv în plus pentru care să vizitezi stațiunea Sovata

Aerosolii salini – Sovata este o destinație de vacanță pe care nu trebuie s-o ratezi. Este o stațiune balneara excelentă pentru odihnă, reabilitare și creșterea imunității organismului. De ce ar trebui să o incluzi în lista ta de destinații de vacanță? Pe lângă peisajul montan, nămolul și apa magică din Lacul Ursu, mai există un motiv extrem de important – aerosolii salini.

Haloterapia, sau aerosolii salini reprezintă niște microparticule de sare, care sunt inhalate pe nas și gură. Prezenți doar în peșteri, mine de sare sau în centre care imită perfect acest climat într-un mediu artificial, aceste microparticule ajung în căile respiratorii superioare și inferioare, unde dezinfectează mucoasele, elimină toxinele, refac elasticitatea membranelor celulare și reduc micro-organismele iritante.

Haloterapia este o metodă de tratament folosită în afecțiunile respiratorii precum sinuzita, bronșita, alergiile sau tusea fumătorului. Este 100% naturală și nu are efecte adverse pe termen lung.

Conform statisticilor din ultimii ani, curele cu aerosoli salini vindecă sau ameliorează în proporție de 85% următoarele afecțiuni:

  • Astm bronșic infecțios și alergic;
  • Bronșită astmatiformă;
  • Traheobronșită cronică;
  • Sinuzita maxilară, polipoza faringiană;
  • Amigdalita cronică;
  • Insuficiența respiratorie restrictivă;
  • Emfizeul pulmonar;
  • Nevroza;
  • Starea de oboseală.

Cu ajutorul unor factori ce țin de atmosferă, aerosolii salini absorbiți la nivelul pielii au efect benefic și asupra acesteia. Ei contribuie în cazul anumitor afecțiuni dermatologice precum dermatitele alergice, cele atopice, eczema, psoriazis, arsuri ușoare și ulcerații pe piele.

Haloterapia se recomandă tuturor persoanelor de peste 3 ani. Atât persoanelor cu afecțiuni respiratorii, cât și celor sănătoase. Calitatea aerului este superioară, el este ionizat, purificat și ozonizat, devenind astfel benefic pentru aparatul respirator. Acesta previne apariția bolilor, prin întărirea sistemului imunitar și oxigenarea plămânilor.

Pentru un tratament complet, bine făcut, se recomandă o expunere zilnică la atmosfera salină pentru minim 30 de minute, în cure de 12-21 de zile, în funcție de diagnosticul pacientului.

Pe lângă salina Praid, la Ensana Health Spa Hotels ai la dispoziție nenumărate terapii puse în slujba sănătății și a stării de bine. Găsești aici întreg meniul de servicii.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *