Prietenii mei nu au înțeles mult timp de ce mă duc atât de des in Baile Heculane? Da, stau in Bucuresti, distanța e mare, și totuși, am fost de cinci ori în ultimii șapte ani. În 2016, cand am fost prima data, deși mă așteptam să văd un oraș în paragină, realitatea s-a dovedit a fi cu totul alta. Da, mai sunt câteva geamuri sparte și câteva clădiri istorice care încă nu au fost renovate, dar pentru mine asta nu inseamnă nimic.
Pot să văd dincolo de ele, pot să-mi imaginez ce a fost odata acolo și ce va fi in câțiva ani, când stațiunea sigur își va recăpăta splendoarea de altădată. Dar cel mai mult a contat faptul că m-am întors acasă cu bateriile încărcate la maxim, deși, fusesem speaker la o conferință, deci nu eram chiar in vacanță la relaxare.
Iată principalele două motive pentru care merg in Baile Heculane:
Să ne amintim că ionii pozitivi sunt in camerele neaerisite, apar in urma proceselor industriale și a poluarii. În schimb, ionii negativi, sunt în locuri bine oxigenate unde există multă vegetație: în păduri, la munte, lângă râuri și cascade.
Principalele surse de ioni negativi din Herculane sunt ferigile, pădurile de fag și pinul negru de Banat, o specie care crește doar în Parcul Domogled, dar sunt și cele 20 de izvoare termominerale și cascadele Cernei.
Odata ce inspiri ioni negativi, te simti plin de energie, vioi și, întinerit. Vei observa că ți se îmbunătățește somnul, ajuta la concentrare, la combaterea oboselii și a durerilor de cap. In plus, poți considera ca ionii negativi sunt antidepresivi naturali.
Dacă stai suficient de mult printre ionii negativi, s-a dovedit că sunt eficienți in ameliorarea alergiilor și în tratarea astmului bronsic.
Ca o comparație cu concentrația de minim 2000 de ioni negativi pe centimetru cub, în încăperile unde predomina ionii pozitivi, concentrația de ioni negativi nu depășește 200 pe centimetru cub, ceea ce duce la o lipsă generală de vitalitate și de concentrare, până la afectiuni respiratorii, dureri de cap și scăderea imunității.
În concluzie, unul dintre motivele pentru care îmi place să merg la Baile Heculane este că respir sanatate. Aerul puternic ionizat, alături de izvoarele termale minerale, sunt resurse cu puternice proprietăți terapeutice. Și unde mai pui ca acest aer chiar nu te costa nimic.
E important să spun că puna acum, de fiecare dată, am stat la Bacolux Afrodita Resort, care imi place din mai multe motive, dar principalul ar fi super tratamentele spa pe care le pot face la ei și o sa-ti las mai multe link-uri despre aceste experiențe spa:
Revenind la apa termala, din 2017, Afrodita Resort are propriul izvor de apă termosulfuroasa. O nouă sursă de apă foarte bogat mineralizata, care ajunge la suprafață în mod natural, la temperaturi de 36-37 de grade Celsius.
Sunt mai multe izvoare în Băile Herculane, dar izvorul de la Afrodita Resort are un grad de mineralizare foarte înalt și atunci are proprietăți terapeutice pentru afecțiunile reumatismale, locomotorii, neurologice, ginecologice și dermatologice.
Într-unul din articolele din despreSpa.ro, medicul balneolog Otilia Oprișan de la Afrodita Resort & Spa, scria că in funcție de compoziția chimică si de concentrația în substanțe minerale, apele terapeutice pot fi folosite pentru uz extern, adică pentru îmbăiere sau pentru o cură internă, pentru băut, aerosoli, inhalații, dar e utilizată și in forma injectabilă sau pentru irigații vaginale.
Tratamentele cu băi termale sulfuroase sunt folositoare pentru tuse, reumatism, gută, dar vindecă și afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme, diverse mancarimi, acnee și altele.
Iti las mai jos câteva linkuri in care mai poti găsi informații despre Băile Herculane și sper că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos:
Sunt Ioana Marian, fondatorul despreSpa.ro și îți mulțumesc ca m-ai urmarit!
Fondator despreSpa.ro