Baia Populară Sibiu

Edificată în anul 1904, Baia Populară Sibiu este o construcție de o importanță deosebită în Municipiu Sibiu, fiind una dintre cele mai vechi clădiri de interes public din țară, de tradiție și patrimoniu, care a devenit, în urma lucrărilor de reabilitare și modernizare a acesteia un centru modern de relaxare.

Acțiunile de reabilitare și modernizare au constat în lucrări de arhitectură, de rezistență, de montare instalații electrice, termice, sanitare, respectiv de consolidare, protejare, restaurare – conservare, reamenajarea și dotare a clădirii, precum și de amenajare a spațiilor exterioare adiacente, conducând la diversificarea serviciilor ce urmează a fi oferite utilizatorilor Băii Populare Sibiu, respectiv:

 • Un bazin de înot complet reabilitat, cu un sistem nou, electronic, de filtrare a apei și un sistem de filtrare a aerului în întreaga clădire care protejează structura imobilului în zonele cu umiditate crescută, aceasta fiind în trecut una dintre cele mai mari probleme.
 • Trei saune moderne: o saună uscată cu aroma terapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. S-a creat un culoar nou de legătură între bazinul de înot și saune, acest spațiu fiind amenajat ca zonă de relaxare.
 • Trei camere de terapie: una cu pietre jad, una pentru hidroterapie și una pentru masaj clasic.
 • O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă, amenajată într-un spațiu inedit, la subsolul clădirii, în locul fostelor spații tehnice. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
 • O sală de activități sportive tip yoga, pilates, aerobic, situată în mansarda proaspăt amenajată în podul reabilitat al clădirii
 • O curte interioară complet reamenajată în care va funcționa o cafenea și un spațiu de joacă pentru copii
 • O terasă panoramică, amenajată la etajul I al clădirii.
 • Zonă de îngrijire corporală a fost păstrată astfel încât persoanele care nu au posibilitatea deținerii unei băi acasă, să beneficieze de acest serviciu la Baia Populară Sibiu. Serviciul este unic în Sibiu, iar înainte de începerea lucrărilor de reabilitare și modernizare numărând peste 1.500 de clienți, beneficiind persoanele defavorizate, dar și personale în vârstă cărora le era mai comod să folosească serviciile noastre. În acest moment s-a alocat un spațiu mult mai generos, cu intrare separată, astfel încât clienților care vor beneficia de acest serviciu să li se ofere mai mult confort. Costul acestui serviciul este de 5 lei pentru 30 de minute, conținând și un prosop și un săpun. Menționăm faptul că astfel de servicii sunt foarte rare în România, în Europa fiind mai des întâlnite, iar numărul acestora este în continuă creștere.  

Adresa: Strada Andrei Șaguna, Nr. 2, Jud. Sibiu

E-mail: baia.populara@sibiu.ro

Telefon: 0269/214445

Program:

Marți – Vineri: 07.00 – 21.00

Sâmbătă: 09.00 – 21.00

Duminică/ Luni – ÎNCHIS

Adresa web: www.baiapopularasibiu.ro

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Doresti sa oferi cadou o experienta spa / wellness / detox ?

Poti opta pentru un card / eVoucher valoric, valabil in cateva zeci de centre spa & wellness din Romania. 


  0
  Would love your thoughts, please comment.x
  ()
  x

  Te ghidam catre experientele spa & wellness care ti se potrivesc:

  Abonează-te la newsletter

  Ajungi imediat la tot ceea ce ai nevoie pentru tine și starea ta de bine!
  #Spa #Wellness #Balneo