
Am vazut ce inseamna sa daruiesti relaxare. Dupa multe carduri cadou spa oferite de catre mine, am primit, in sfarsit, si eu, o hartie intr-un plic. O hartie intr-un plic ce mi-a adus atata bucurie cat multe rochii la un loc. Am iesit din cabina de terapie si relaxata si incantata si cu gandul ca, data viitoare cand va trebui sa fac un cadou personajului care mi l-a daruit pe acesta, voi fi mult mai atenta!
A oferi relaxare este o forma de cadou senzationala. Ceea ce trebuie sa faci tu ca si manager sau owner al unui spa este sa inveti sa le creezi corect, sa le utilizezi si sa iti obisnuiesti oaspetii cu ele. Ce sunt voucherele spa sau cardurile cadou? Sunt forme de cadou speciale, care pot fi achizitionate sub forma unui bon de o anumita valoare din spa , oferit prietenilor, familiei sau colegilor, urmand ca acestia sa se prezinte in spa cu voucherul respectiv. Acestia, fie isi aleg terapia dorita din meniu daca este vorba de un voucher valoric, fie rezerva si primesc terapiile preplatite de ofertant daca este vorba de un spa voucher pentru o anumita terapie precontractata. Ele pot fi sub forma unui card de plastic sau de carton care contine urmatoarele informatii:
– Cine ofera cardul
– Mesajul ofertantului
– Numele destinatarului
– Ce se ofera
– Data de valabilitate
– Numarul cardului
Voucherele pot fi valorice, pot include o anumita terapie sau pachet de terapii preplatite sau pot include un pick’n’mix pentru o anumita suma, prestabilita.
Se pot oferi pentru servicii sau pentru produse. In Romania acest tip de voucher poate fi cumparat atat direct de la spa-ul preferat cat si de pe desprespa.ro , care au lansat un produs mult mai complex – un voucher valabil in mai multe spa-uri. Adica, il comanzi, il platesti, iar persoana careia i-l oferi poate alege din cateva zeci de centre spa de la mare pana la munte, foarte atent selectionate.
Simplu, pana aici. Le-ai creat, ai stabilit designul si ai decis ce formula vei adopta. Partea cea mai dificila cand vine vorba de a vinde vouchere in spa este monitorizarea lor. Pentru a le tine sub control:
Stabileste si nu te abate de la perioada de valabilitate
Numeroteaza cardurile (daca nu ai un soft de spa, creeaza un document in Excel pentru monitorizarea voucherelor si instruieste personalul in ceea ce se numeste redeeming, procesul prin care voucherul se intoarce spre a fi consumat in spa).
Daca voucherul este valoric si poate fi folosit ca plata partiala a unei terapii ( de ex. Un facial costa 250 ron, iar clientul plateste cu un voucher valoric de 50 de ron si restul cash sau credit card) asigura-te ca ai o procedura care sa permita lucrul acesta. Eu sustin ca este necesar sa ai un soft de spa care sa gestioneze aceste lucruri si din acest punct de vedere MasterSpa, un soft creat in Romania, dar prezent in retelele Buddha Bar si Hilton este perfect.
Atentie! Voucherul este preplatit dar acea plata nu poate fi considerata ca intrand in profitul spa-ului pana cand voucherul nu este consumat. Tineti evidenta redeeming-urilor lunare.
Fiti deschisi si pregatiti pentru intrebari cu referire la modificarile conditiilor de vanzare:
- data de expirare;
- posibilitatea ca altcineva sa utilizeze voucherul;
- alegerea altor terapii decat cele contractate etc.
Tine un istoric al cumpararii voucherelor si asigura-te ca multumesti clientilor fideli pentru ca aleg aceste cadouri.
Oana Manole
Spa Consultant- Spa D’Or Consulting/Spa Director eforea by Hilton Oradea;
www.spador.ro;
spatrade@gmail.com;
Mob: +40 721 070 392
