/
/
La Băile Herculane, respiri sănătate!

La Băile Herculane, respiri sănătate!

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
La Băile Herculane, respiri sănătate!
La Băile Herculane, respiri sănătate!

La Băile Herculane, respiri sănătate! Despre Băile Herculane s-a scris istorie, iar de gloria de care s-a bucurat odinioară am auzit cu toții. Și motivele nu sunt deloc puține: Stațiunea este indiscutabil o resursă naturală și o valoare națională inestimabilă.

Cunoscută, în primul rând, pentru apele termale bogate în sulf, stațiunea Băile Herculane primește anual mii de turiști care caută remedii pentru afecțiuni reumatice, nervoase și nutriționale. Dar, aceasta este doar o parte din binele pe care îl oferă acest loc oaspeților săi. Mai exact, Băile Herculane se bucură și de o altă resursă naturală, de care beneficiază din plin toți cei care o aleg pentru sejururi de câteva zile.

Despre ce este vorba? Ei bine, la Herculane, aerul este puternic ionizat cu ioni negativi.

Ce sunt ionii negativi și ce efecte au aceștia?

Ionii sunt molecule sau atomi care se află în componența aerului și care, datorită numărului diferit de electroni pe ultimul strat, au încărcătura pozitivă sau negativă. „Aerul pe care-l respirăm conține ioni pozitivi sau negativi. În timp ce ionii pozitivi apar ca urmare a proceselor industriale și a poluării, ionii negativi sunt generați și apar în special în locurile bine oxigenate, unde circulă aerul și există vegetație: în păduri, la munte, lângă cursuri de apă.”, aflăm de la dr. Otilia Oprișan, la Bacolux Afrodita Resort&SPA și Diana Resort.

Imaginează-ți momentul când ai fost ultima dată la malul mării, pe malul unui lac, într-un parc sau când ai făcut un traseu pe munte, prin pădure. Cum a fost? Probabil te-ai simțit plin de energie, vioi și întinerit. De unde acest efect? Acest lucru s-a întâmplat pentru că, pe lângă peisajele frumoase și activitățile relaxante din acel loc, în jurul tău existau mii de elemente „antidepresive”, numite ioni negativi.

Chiar dacă nu ești conștient de acest lucru, „ionii negativi sunt responsabili pentru acea explozie bruscă de energie pozitivă pe care o simți când ieși afară după opt ore petrecute într-un birou, în care respiri aer condiționat. De altfel, expunerea adecvată la ionii negativi s-a dovedit a fi eficientă în ameliorarea depresiei, a tulburărilor de dispoziție, cum ar fi tulburarea afectivă sezonieră (SAD) și chiar a alergiilor la spori, polen și praf.”, adaugă balneologul de la medicul balneolog al bazelor de tratament Herculum Spa și Diviana Spa din Băile Herculane.

Dar, beneficiile nu se opresc aici!

Ionii negativi pot lucra pentru a îmbunătăți toate aspectele sănătății și bunăstării tale personale, inclusiv somnul, pierderea în greutate, concentrarea și performanța sportivă.

Prin contrast, trebuie să știi că aerul închis din camere este încărcat de ioni pozitivi, și de aceea trebuie creați curenți de aer care să oxigeneze spațiul (aerisirea camerei), având ca efect un somn mai bun, diminuarea stărilor de anxietate, reducerea intensității stărilor de astm sau a iritațiilor respiratorii.

Conform studiilor, în casele și birourile în care ne petrecem majoritatea timpului, concentrația de ioni negativi nu depășește 200 /1 cm3, iar folosirea aparatelor de aer condiționat precum și poluarea, în special din mediul urban, contribuie la asta. Efectele? Deloc puține! De la o lipsă generală de vitalitate și de concentrare până la afecțiuni respiratorii, dureri de cap și scăderea imunității.

De amintit că un grup de cercetători ruși a fost printre primii care au crezut în beneficiile tratamentelor cu ioni negativi pentru cei care suferă de astm, bronșită și probleme respiratorii. Rezultatele cercetării confirmă că ionii încărcați negativ au efecte pozitive asupra tuturor organismelor vii: plantele, de exemplu, cresc mai sănătoase și mai repede, iar oamenii sunt mai energici și mai relaxați.

Totodată, aerul ionizat ajută la îmbunătățirea calității somnului, a apetitului și accelerează fazele de recuperare fizică. În plus, reîncărcarea cu ioni negativi poate fi de ajutor în ameliorarea simptomelor depresiei, cum ar fi oboseala sau durerile de cap.

Din toate aceste motive, ionii negativi sunt numiți „ioni buni”, datorită efectelor lor pozitive și benefice asupra bunăstării oamenilor, asupra stării de spirit, energiei și libidoului.

Unde găsim ioni negativi?

Cei mai prolifici producători naturali ai ionilor negativi sunt cascadele și furtunile, iar locurile în care aceștia se găsesc într-o concentrație mai mare sunt marea și munții. Aerul analizat lângă cascade, plaje, munți sau după o furtună are concentrații de sute de mii de ioni negativi pe centimetru cub.

Dintre toate sursele amintite, aerul de munte conține cei mai mulți ioni negative. De aceea drumețiile și mersul la munte ne dau o stare atât de bună.

La Băile Herculane, stațiune situată în rezervația naturală a Parcului Național Domogled Valea Cernei, concentrația ionilor negativi este de peste 2000 de ioni negativi pe centimetru cub. Interesant este faptul că această concentrație se găsește, de obicei, la altitudini de peste 2000 de metri, în timp ce stațiunea se află la 170 de metri altitudine.”, punctează specialistul.

În plus, este important de menționat că aerul respirat la Băile Herculane este comparabil cu cel din Alpii Elveţieni din staţiunea Davos. Ba mai mult: Aerul ionizat negativ din Herculane, cu concentrație între 2000 şi 6400 de ioni negativi pe cm3 este similar cu aerul de la cascada Niagara. Impresionant, nu-i așa?

Una dintre sursele ionilor negativi de la Herculane o reprezintă ferigile, pădurile de fag și pin negru, o specie care crește doar în Parcul Domogled. De asemenea, cele 20 de izvoare termominerale și cascadele Cernei sunt surse de ioni negativi.

La Băile Herculane, respiri sănătate! Aerul puternic ionizat, alături de izvoarele termale minerale, sunt resurse cu puternice proprietăți terapeutice.

Alege un sejur de câteva zile la Băile Herculane și vei fi alt om! Te așteptăm la https://www.afroditaresort.ro/ și https://www.dianaresort.ro/ .

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *