/
/
Gandirea pozitiva

Gandirea pozitiva

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Gandirea pozitiva
http://www.dreamstime.com/stock-photography-young-happy-attractive-woman-arms-wide-open-nature-outdoor-breathing-image35684682

Buddha spunea ca suntem ceea ce gandim ca suntem. Iar unul din rolurile meditatiei este golirea mintii de ganduri, un fel de resetare a ei, spre un inceput pozitiv si de impacare cu noi insine. 

Puterea gandurilor

Cel mai mare mecanism al fiintei umane este cel al gandirii. Desi avem tendinta sa neglijam puterea gandurilor, ele ne pot influenta viata si ii pot imbunatati calitatea. Pentru a intelege care este puterea gandirii pozitive, trebuie sa avem in vedere metoda Coué, creata de doctorul cu acelasi nume. Emil Coué a fost psihoterapeut si a inventat o metoda de autosugestie foarte simpla. El afirma ca este suficient sa iti repeti in timpul zilei ca iti este din ce in ce mai bine de la o zi la alta pentru a contribui la vindecarea corpului tau. Subconstientul inregistreaza mesajele pe care i le transmiti pentru ca gandurile actioneaza asemenea unei energii. Subconstientul nu emana ganduri si nu le analizeaza, ci doar le inregistreaza si le stocheaza.      

Atunci cand iti spui ca te simti mai bine, vei simti efectiv o stare de bine in secunda urmatoare. Acesta energie care iti da starea de bine ar putea fi numita Universul Infinit. Cand ai o dorinta, desi pare copilaresc, trebuie sa ii ceri ajutorul acestui univers. 

Nu vei deveni o maestra a gandirii pozitive de la o zi la alta, dar exista un proces continuu pe care trebuie sa il urmezi si care te va ajuta sa devii o persoana pozitiva incetul cu incetul. Pozitivitatea este ca un muschi, daca nu o antrenezi ramane la un nivel scazut. In schimb daca o antrenezi zilnic, aptitudinile tale de a gandi pozitiv vor creste.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa incetezi sa gandesti negativ. Zilnic ne trec prin cap 50 000 de ganduri. Unele provin din interiorul nostru si sunt dificil de gestionat, altele apar pe masura ce intram in contact cu anumiti oameni, situatii sau activitati. Dintre acestea, un mare numar de ganduri venite din exterior sunt negative. Partea buna este ca gandurile venite din exterior sunt mai usor de gestionat decat cele proprii. Trebuie sa eviti pe cat posibil sa intri in contact cu acele situatii, oameni si fapte care iti genereaza ganduri negative. 

Iata 5 etape care te vor conduce spre o gandire si atitudine pozitiva:

1. Fii constienta de dialogul tau interior si de sursa gandurilor tale negative. Identific-o si gestioneaz-o astfel incat sa te influenteze cat mai putin posibil.

2. Transforma gandurile negative in ganduri pozitive. In loc sa zici ca te confrunti cu o situatie pe care nu ai cum sa o rezolvi, considera ca este doar o notiune de timp pana se va rezolva. 

3. Fii recunoscatoare pentru viata pe care o ai, pentru calitatile tale si pentru lucurile bune pe care le aduc in viata ta contactele cu alte persoane. Concentreaza-te pe ceea ce ai si nu pe ce nu ai.

4. Nu te compara cu cei din jur si nici nu iti impune standard stabilite sau atinse de altii. Accepta criticile cu gratie si ignora exagerarile si rautatile. Vezi un esec ca fiind o treapta spre succes.

5. Practica meditatia si relaxarea. Rasfata-te, mergi la masaj si respecta-ti dorintele si poftele. Toate astea te vor ajuta sa fii mai increzatoare, sa te bucuri de viata si sa gandesti mai pozitiv ca oricand.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *