Tipuri de masaj, indicatii si contraindicatii
Fie ca mergi intr-un Centru SPA sau la salon si apelezi la serviciile unui specialist in masaj, fie ca te bucuri de un masaj la domiciliu, vei deveni in scurt timp adepta acestei forme de relaxare. Avand miraculoase puteri de destindere a trupului si mintii, masajul este o terapie ce se mandreste cu o traditie veche de mii de ani. Acest lucru o dovedesc atat atestarile sale sub diferite forme, cat si etimologia termenului: cuvantul “masaj” avandu-si originea in grecescul “masso”, care se traduce prin “atingere”. In plus, sa nu uitam ca atunci cand ne lovim avem tendinta de a ne masa local, pentru ca durerea sa “treaca” cat mai repede.
Masajul – in beneficiul sanatatii
Desi multi dintre noi considera masajul un rasfat si un semn al luxului, trebuie sa stii ca el este in primul rand o tehnica benefica sanatatii. Asa ca nu evita sa il incluzi in programul tau de intretinere. Masajul nu este o tehnica dedicata in exclusivitate centrelor SPA. El este practicat si in cadrul unor saloane de masaj specializate, dar si acasa, apeland la practicieni (terapeuti) care au absolvit cursuri in domeniu.
Alege tipul de masaj care ti se potriveste
Exista multe tipuri de masaj facial, masaj corporal sau hidromasaj! Fiecare dintre ele imbraca mai multe forme. Cel mai raspandit este masajul corporal care poate fi nu numai sub forma unui masaj de relaxare sau masaj terapeutic (masaj medical), dar si masaj pentru slabit. Cele mai cunoscute masaje pe plan mondial, sunt: masajul suedez (care sta la baza multor tipuri de masaj), masajul cu pietre calde, aromaterapia, drenajul limfatic si masajul anticelulitic. Acestora li se adauga insa si Watsu Rolfing, reflexoterapie (sau masaj reflexogen), Shiatsu, masajul Thai si masajul Ayurvedic. Mai poti opta pentru:
- masaj in profunzime si masaj sportiv (un masaj preferat de barbati)
- acupunctura, masaj Balinez, masaj cu bete de bambus, masaje cu boccelute cu ierburi, masaj lomi-lomi, masaj tibetan etc.
Virutiile masajului
Masajul are numeroase beneficii asupra sanatatii. Printre ele se numara urmatoarele virtuti terapeutice:
- calmeaza sistemul nervos si creeaza o senzatie de relaxare a organismului si o stare de bine generala
- reduce starile de anxietate si tensiune
- imbunatateste circulatia sangelui care aduce celulelor oxigen si nutrienti
- stimuleaza sistemul limfatic spre a elimina produsii daunatori corpului
- favorizeaza digestia
- ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
- previne si calmeaza crampele si spasmele.
- diminueaza senzatia de durere cauzata de artrita, dar si durerile de cap si de gat.
Contraindicatiile masajului
Desi este atat de bun prieten sanatatii noastre, masajul nu trebuie practicat oricum, avand si contraindicatii:
- Nu este recomandat sa te programezi pentru o sedinta de masaj daca ai febra, infectii, inflamatii, osteoporoza sau alte probleme medicale grave.
- Nu manca cu cel putin o ora si jumatate inainte de inceperea sedintei de masaj
- Daca ai vreo interdictie in privinta masajului, contacteaza-ne inainte de a merge la spa!
Ti-am facut pofta de masaj? Te putem programa intr-unul dintre centrele noastre spa partenere!